Презентація"Чому загадують бажання,коли падає зірка?"

Про матеріал
Мені було задано проект на тему: "Чому загадують бажання,коли падає зірка?".Я знайшла цю тему дуже цікавою,оскільки зірки дивовижні та недосяжні,а як кажуть "заборонений плід - солодкий".Нас завжди тягне до того,що нам недоступне.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому загадують бажання, коли падає зірка?Демченко Ангеліна11 клас

Номер слайду 2

Що таке падаюча зірка?Що таке падаюча зірка? Таке питання ставила майже кожна дитина. Також часто діти запитують звідки падають зірки. Багато тисячоліть людина спостерігав падаючі зірки, замислюючись про те, що це таке і звідки вони походять. Деякий час вважалося, що вони приходять з інших світів. Відповіді на ці питання сьогодні наука знає точно. Однак ще відносно недавно, так само як і комети, падаючі зірки сприймались з застереженням. В окремих культурах (це зберіглось до наших днів) навіть була традиція загадати бажання на падаючу зірку.

Номер слайду 3

Що таке падаюча зірка насправдіСьогодні ми знаємо, що це зовсім не «зірки». Ми називаємо їх «метеорами». Вони складаються з твердого тіла і, рухаючись в космічному просторі, іноді потрапляють в атмосферу Землі. Ось тут і починається те, що привертає нашу увагу та робе іллюзію того, що зірка впала що це на справді? А насправді, коли метеор проходить крізь нашу атмосферу, ми можемо спостерігати як він залишає в небі яскравий слід. Це приходить від того, що в результаті тертя поверхні метеора об повітря виділяється тепло. Фактично метеорит «згорає» при падінні — а нам. Але така прикмета, як загадувати бажання на падаючу зірку – дуже красива, навіщо від неї відмовлятися?

Номер слайду 4

Ще в давнину люди висловлювали великий інтерес до неба і зірок. Багато хто думав, що коли падає зірка – це означає, що хтось помер і його душа відправилася в світ духів. Або навпаки, хтось народився і в честь цього душа у вигляді зірки спустилася на землю. Небо уявлялося нашим предкам світом богів і духів, який потрібно поважати. Воно вабило, цікавило і притягало. Природно, що якщо стоїш перед чимось великим, то дуже складно втриматися і не попросити чогось. Тому першим з’явився звичай просити щось у небес або звертатися до богів, духів, дивлячись на небо.

Номер слайду 5

Бажання. Коли стоїш перед чимось великим і величезним, так і підмиває його про щось попросити. Хочеш попросити - чекай сигналу, зірки самі подадуть його тобі, якщо прийшов час і якщо вони самі цього захочуть. А як розпізнати сигнал? Народна традиція дає і тут порада: якщо дуже хочеш виконання бажання, загадай його при падінні зірки, і воно збудеться. Падаюча зірка з'єднує Небо з Землею, уособлює їх союз. Саме в цей момент хочеться запитати світобудову про виконання свого бажання. А це не так-то просто, треба попрацювати, доведеться довго вдивлятися в небо, надовго доведеться забути про суєту, і, отже, встигнеш добре подумати. Це щось схоже на молитву або глибоке зосередження. Ви наодинці з небом - світобудовою і... зі своїм бажанням. Ви настільки зосереджені, настільки сконцентровані на своєму бажанні, що вся ваша енергія, всі сили спрямовані на його виконання. Такий потужний посил цілком може виявитися успішним. Особливо цікаво тут те, що за ту частку секунди, в яку падає зірка, ви не встигнете придумати нове бажання. Ви загадаєте перше, що прийде, яке вже давно дозріло, готове, і тому це справжнє ваше бажання. Ось і виходить, що з своєї підсвідомості ви виводите на поверхню своє справжнє бажання

Номер слайду 6

Джерела:http://allforchildren.com.ua/misc361.htmhttps://www.stb.ua/dobre/ua/2016/08/05/pochemu-prinyato-zagadyvat-zhelanie-na-padayushhuyu-zvezdu/http://www.planeta107.zp.ua/index.php/2010-06-20-16-29-15/2012-01-09-19-20-40/1044-2012-05-20-17-05-39https://forkids.wiki/kosmos/shho-take-padayucha-zirka

pptx
Додав(-ла)
Demhenko Angelina
Додано
10 березня 2021
Переглядів
2443
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку