Презентація:« Чорнобиль – біль України »

Про матеріал
Не винен я, що все те сталось, Що розкололась неба тверь, Що в золотом покриту галузь Ми атомну впустили смерть! Д. Павличко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Чорнобиль – біль України » Не винен я, що все те сталось, Що розкололась неба тверь, Що в золотом покриту галузь Ми атомну впустили смерть! Д. Павличко

Номер слайду 2

Катастрофа ХХ століття

Номер слайду 3

26 квітня 1986 року о 00 год. 48 хв. на 4 реакторі стався вибух, що призвело до викиду радіоактивних речовин

Номер слайду 4

Що ж сталося в реакторі? У реакторі внаслідок некерованих дій температура уранових паливних стержнів, установлених у цирконієвих трубах, зросла до кількох тисяч градусів, і вода, яка охолоджувала їх, умить перетворилася на пару. За умов високої температури цирконій вступив у реакцію з водою –виділився водень. Це й стало причиною аварії. Стався вибух.

Номер слайду 5

Наслідки катастрофи на ЧАЕС Внаслідок Чорнобильської катастрофи 1986 року в навколишнє середовище потрапила значна кількість радіонуклідів, що призвело до погіршення екологічного стану великих територій України, Білорусії та Росії. В результаті найбільшої аварії на атомній електростанції в навколишнє середовище виділилося 100 МКи, з яких половина припадає на частку ксенона, 1-2 МКи – Сs -137 ,0.2 МКи –Sr – 90, 10 МКи – І-131 та інші.

Номер слайду 6

Територія, яка постраждала внаслідок радіоактивного забруднення: 73 адміністративні регіони; 12 областей; 7 міст обласного підпорядкування.

Номер слайду 7

Вплив катастрофи на людей: Опромінення радіоактивними елементами; Пошкодження дихальних шляхів; Збільшилася кількість людей, хворих на рак різних органів; З'явилися мутації серед новонароджених; Послаблення імунної системи.

Номер слайду 8

Вплив катастрофи на атмосферу: Руйнування озонового шару; Збільшення кількості кислотних дощів; Різка зміна кліматичних умов в регіоні; Збільшення в повітрі шкідливих речовин: Арсену; Вуглеводнів; Аміаку; Нікелю Чадного газу; Оксиду вуглецю; Оксиду азоту;

Номер слайду 9

Вплив катастрофи на ґрунти: Збільшення кількості мікроорганізмів, що пристосувалися до даних умов; Окислення ґрунтів; Зменшення родючості ґрунтів; Різка зміна складу ґрунту; Непридатність ґрунту для використання в сільському господарстві.

Номер слайду 10

Вплив катастрофи на водні ресурси: Бактеріальне забруднення води; Різка зміна складу води; Загибель риби. Забруднення водного середовища шкідливими речовинами: Гідрокарбонатом; Фенолом; Сульфатом; Хлоридом; Магнієм.; Нітратами; Пестицидами.

Номер слайду 11

Чорнобиль – це страшна трагедія, що сталась на Україні, наслідки якої ми можемо спостерігати і зараз.

Номер слайду 12

Не допустимо повторення трагедії на ЧАЕС!

ppt
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку