Презентація "Човниковий стібок та процес його утворення"

Про матеріал
Презентація до уроку буде корисною для викладачів та учнів під час вивчення теми "Процес утворення човникової строчки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Човниковий стібок, процес його утворення.

Номер слайду 2

Човниковий стібок утворюється в результаті переплетення двох ниток верхньої (голкової) та нижньої (човникової) між матеріалами, які зшиваються. Всередині шарів тканини ці нитки переплітаються і при їх натягу притискають тканину одну до одної, з’єднуючи їх по лінії строчки.

Номер слайду 3

А –голкова нитка (верхня нитка)Б – човникова нитка (нижня нитка)L – довжина стібка

Номер слайду 4

Переваги човникової строчки: Строчка мало розтягується та тяжко розпускається; строчка достатньо міцна, як в повздовжньому, так і в поперечному напрямку; човниковий стібок потребує менших витрат ниток. Недоліки човникової строчки: Машини човникового стібка мають більш складну конструкцію, ніж машини стібка інших типів. Наявність шпульки в човниковому механізмі понижує коефіцієнт використання машини. В залежності від довжини шва шпулька може мінятися від 60 до 80 разів за зміну.

Номер слайду 5

Розтрата ниток. Для визначення розтрати ниток на утворення човникової строчки враховують коефіцієнт упрацювання, який в середньому = 1,2-1,7. Коефіцієнт упрацювання залежить від довжини стібка, товщини і властивостей тканини, натягу ниток. Наприклад: при коефіцієнті упрацювання =1,3 на шов довжинию 10 см витрачається 13 см верхньої і 13 см нижньої ниток (26 см).

Номер слайду 6

Утворення човникового стібка складається з п’яти етапів:

Номер слайду 7

1. Голка проколює матеріал, проводить верхню нитку крізь нього і опускається в крайнє нижнє положення. При підніманні голки на 2-3 мм. вгору з нитки утворюється петля, яку захоплює носик човника.

Номер слайду 8

2. Голка піднімається вверх, човник захоплює петлю і розширює її, ниткопритягувач переміщується вниз і подає нитку човнику.

Номер слайду 9

3. Петля верхньої нитки обводиться човником навколо шпульки.

Номер слайду 10

4. Коли петля верхньої нитки буде обведена на кут більший 180◦, ниткопритягувач піднімається і затягує стібок. Рейка переміщує матеріал на довжину стібка.

Номер слайду 11

5. Човник здійснює холостий хід, а в цей час голка і ниткопритягувач закінчують свою роботу і повертаються в початкове положення.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Снегова Лариса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 жовтня 2019
Переглядів
4431
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку