Презентація "Цікаве про Голлівуд"

Про матеріал
Матеріал стане у нагоді до вивчення теми "Школи кінематографа", а саме Голлівуду. Учні дізнаються про відому всім "Аллею Слави" із зірок , знак Голлівуду, історію створення та появи кіноіндустрії, першої студії , існуючі номінації та кінопремії на цей час.Який театр став першим постійним місцем вручення «Оскара» - премії Американської академії кіномистецтва. Цікаві факти про саму статуетку Оскара, звідки узявся термін «Голлівудська посмішка».Також представлені Топ- 10 акторів Голлівуду та їх ролі із кадрів фільмів. Яку роль відіграла наука у створенні фільмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Голліву́д (англ. Hollywood) — район міста Лос-Анджелес, який лежить на північному сході від центра міста, штат Каліфорнія . Традиційно голлівуд ассоціюється з американською  кіноіндустрією, тому що в цьому районі є багато кіностудій, та проживає багато відомих кіноакторів

Номер слайду 3

В Голлівуді є відома у всьому світі Алея Слави — тротуар на Голлівудському бульварі та Вайн-стріт, в який вкладено понад 2600 п'ятикутних зірок з іменами знаменитостей, які зробили значний внесок у розвиток кіноіндустрії

Номер слайду 4

Історія. У 1853 році на місці, що пізніше стало Голлівудом, був лише один глиняний будинок. До 1870 року в цій області процвітало сільське господарство та вирощування зернових культур. Назва Голлівуд була введена Гобардом Джонстоуном Вітлі, батьком Голлівуду. Зі своєю дружиною вони натрапили на цю назву під час медового місяця у 1886 році . До 1900 року громада тодішнього Кахуєнга мала поштамт,  газету, готель та два ринки, а його населення становило 500 чоловік. Голлівуд був зареєстрований як муніципалітет у 1903 році.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Кіноіндустрія. Перша студія на території Лос - Анжелеса була заснована «Selig Polyscope Company» в Едіндейлі, з початком будівництва у серпні 1909. На початку 1910 компанія «Біограф» послала директора Д. У. Гриффіта з його трупою, складом з актерів Бланш Світ, Ліліан Гіш, Мері Пікфорд, Лайонел Берімор та інших на західий берег. Вони почали зйомки на вільній ділянці у діловій частині міста.  Тоді Гриффіт зняв найперший фільм у Голлівуді за назвою «В старій Каліфорнії» — мелодрама з подіями на території мексиканської провінції Каліфорнії у 1800-тих роках. Перша студія в Голлівуді була заснована Компанією Кентавр, яка розміщалася в Нью-Джерсі і мала намір знімати вестерни в Каліфорнії.

Номер слайду 7

Наука та Голлівуд. Національна Академія Наук США (англ. National Academy of Sciences) оголосила про створення унікального проекту. Напевне, вперше в історії світового кінематографу, створюється спеціальна група вчених, які будуть на постійній основі консультувати сценаристів та режисерів голлівудських фільмів. Їхньою основною метою буде додати наукової правдоподібності подальшим кінострічкам.

Номер слайду 8

Кінопремія Голлівуду (англ. «Hollywood Film Awards») — щорічна американська премія, яка присуджується за досягнення у кіно. Церемонія нагородження відбувається у Санта-Моніка, Каліфорнія, США. Проводиться щорічно з 1997 року, як правило, в жовтні або листопаді. Урочиста церемонія проходить в готелі «Беверлі Гілтон» у Беверлі-Гіллз, Каліфорнія, США. Церемонії нагородження 2014 року була першою, яку показали по телебаченні в ефірі каналу «CBS». Вважається, що «Кінопремію Голлівуду» отримують зірки, яких можуть претендувати на премію «Оскар». НомінаціїНайкращий продюсер, режисер. Найкращий актор, акторка. Найкращий актор, акторка другого плану. Найкращий комедійний актор. Найкращий акторський прорив. Найкращий новий актор. Найкращий акторський склад. Найкращий режисерський прорив. Найкращий сценарист, пісня. Найкращий блокбастер. Найкращий документальний фільм. Найкращий анімаційний фільм. Найкращий оператор, композитор. Найкращий монтажер. Найкращі візуальні ефекти, звук. Найкращий дизайн костюмів. Найкращий грим та зачіски. Найкращий виробничий дизайн. Нагорода «У центрі уваги»Нагорода за кар'єрні досягнення

Номер слайду 9

Цікаві факти. Знак Голлівуду був створений в 1923 році, але зовсім не як позначення всесвітньої фабрики мрій. Це була просто реклама нових житлових кварталів Лос-Анджелеса, а напис була довшою: HOLLYWOODLAND. Передбачалося, що знак простоїть близько півтора року, проте, завдяки бурхливому розвитку кіноіндустрії в Голлівуді, його вирішили залишити. Під час Другої Світової війни статуетки Оскара виготовлялися з гіпсу. У листопаді 2001 року в серце Голлівуду був відкритий Театр «Кодака» (Kodak Theatre), що вміщає більше 3000 глядачів. Цей театр став першим постійним місцем вручення «Оскара» - премії Американської академії кіномистецтва. Термін «Голлівудська посмішка» був придуманий французьким стоматологом Чарльзом Пинкусом в тридцятих роках минулого століття. Для того, щоб голлівудські актори могли похвалитися на екрані рівною ниткою білосніжних зубів, Пінкус придумав технологію, отримала назву Hollywood Laminates - керамічні накладки, що закріплюються на зубах актора за допомогою спеціального адгезивного порошку, використовуваного для кріплення зубних протезів. Завдяки своїй клієнтурі, Пінкус отримав прізвисько «зоряний стоматолог» - серед його пацієнтів були Джуді Гарленд, Ширлі Темпл, Елізабет Тейлор, Барбара Стенвік, Фред Астер і багато інших.

Номер слайду 10

ТОП-10 АКТОРІВ ГОЛЛІВУДУ Скарлетт Йоханссон. Кадр із фільму "Норт"

Номер слайду 11

Елайджа Вуд. Кадр із фільму "Назад у майбутнє"

Номер слайду 12

Анджеліна Джолі Кадр із фільму "Кіборг 2: Скляна тінь"

Номер слайду 13

Джим КерріКадр із фільму "Ейс Вентура"

Номер слайду 14

Наталі Портман. Кадр із фільму "Леон"

Номер слайду 15

Джонні Депп. Кадр із фільму "Кошмар на вулиці В'язів"

Номер слайду 16

 Джекі Чан. Кадр із фільму "Змія в тіні орла"

Номер слайду 17

Роберт Дауні-молодший. Кадр із фільму "Спеціаліст по зйому"

Номер слайду 18

Бред Пітт

Номер слайду 19

Леонардо Ді Капріо. Кадр із фільму "Титанік"

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Барабанчук Віра Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Потапович Анжелика
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Єрмак Марина Миколаївна
    Чудова презентація. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 червня 2019
Переглядів
6630
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку