Презентація "Цікаві факти про футбол"

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти про футбол". У багатьох древніх народів світу було безліч схожих ігор на сучасний футбол і сьогодні існує велика кількість його різновидів, зокрема дворовий, пляжний, фрістайл, футзал або міні-футбол та навіть футбол у багнюці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про футбол

Номер слайду 2

У багатьох древніх народів світу було безліч схожих ігор на сучасний футбол і сьогодні існує велика кількість його різновидів, зокрема дворовий, пляжний, фрістайл, футзал або міні-футбол та навіть футбол у багнюці.

Номер слайду 3

Хоч футбол вважають спадкоємцем гри з м'ячем родом з Великої Британії, претендентів на прообраз футболу доволі багато. У Стародавньому Римі та Греції, а також у Середньовічній Італії та навіть в ацтеків були ігри зі схожими рисами до сучасного футболу.

Номер слайду 4

В давнину для гри у футбол використовували м'ячі виготовлені зі сечових міхурів свійських тварин, але такий «м'яч» дуже швидко псувався. Перший гумовий м'яч з'явився 1855 року завдяки Чарлзу Гудьєру. Сьогодні класичний футбольний м'яч складається з 32 п'ятикутників — дванадцять чорних та двадцять білих.

Номер слайду 5

До 1912 року згідно з правилами воротар мав право брати до рук м'яч на всій половині поля своєї команди, тому бували випадки коли воротарям вдавалось забивати гол навіть руками.

Номер слайду 6

Атлетик Більбао проти 200 дітей

Номер слайду 7

Історія футболу в Україні сягає вісімнадцятого століття і бере свій початок в місті Одеса, куди його привезли англійські моряки. Саме в Одесі в 1884 році було збудовано перше в Україні футбольне поле.

Номер слайду 8

Згодом футбол з'явився і в західній частині України. Офіційно першим матчем з футболу в Україні вважають гру у Львові між командою міста Львова та Кракова, який відбувся 14 липня 1894 року. До речі перемогла тоді львівська команда.

Номер слайду 9

Львівська футбольна команда «Карпати» єдиний в історії клуб нижчої ліги, який здобув Кубок СРСР.

Номер слайду 10

Київська команда «Динамо» найтитулованіший футбольний клуб за всю історію СРСР. А також перший представник тогочасного Радянського Союзу, якому вдалось здобути європейський трофей.

pptx
Додано
30 січня 2023
Переглядів
771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку