Презентація "Цікаві факти про Попелюшку"

Про матеріал
Дана презентація стане у нагоді вчителям зарубіжної літератури при проведенні уроку позакласного читання "Шарль Перро. Казка "Попелюшка або Соболевий черевичок".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація“Цікаві факти про попелюшку”Виконала: Юрківська С. Л.,вчитель зарубіжної літератури. Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №22 Білоцерківської міської ради Київської області

Номер слайду 2

Самий ранній варіант казки “Попелюшка” був знайдений в Стародавньому Єгипті.

Номер слайду 3

Казка про прекрасну дівчину Фодоріс (Попелюшку), яка купалася в річці, а орел в цей час вкрав її сандалію і приніс фараонові. Сандалія була дуже маленькою.

Номер слайду 4

Попелюшка кам’яного віку квапилася не на бал, а на якесь скромніше свято.І черевички були не кришталеві, а дерев’яні.

Номер слайду 5

Казка “Попелюшка” поширилась по світу завдяки кочівникам. Із Риму в Іспанію, з Ірландії в Швецію, із Флоренції у Фінляндію.

Номер слайду 6

Ім’я героїні – Cinderella, Aschenputtel, Cenerentola, Pepeljuga, Папялушка, Попелюшка – у всіх народів пов’язане із золою, попелом.

Номер слайду 7

В корейській народній казці Попелюшкою була 14 – річна дівчина Кхончхі, яка, перестрибуючи через струмок, упустила в воду черевичок котсін.

Номер слайду 8

На сьогоднішній день підраховано, що казка “Попелюшка” існує в декількох сотнях варіантів. Найвідоміші перекази – це “Попелюшка” італійського казкаря Джамбатістто Базіле та казка братів Грімм.

Номер слайду 9

Джамбаттісто Базіле написав казку за 61 рік до Шарля Перро. У італійського казкаря Попелюшку звали Зезолла.

Номер слайду 10

Піанелла. Одного разу Зезоллу побачив король і закохався. Він послав помічника відшукати її, і, борючись з ним, дівчина загубила піанеллу.

Номер слайду 11

Попелюшко, Попелюшко,Кришталеві черевички. Попелюшко, Попелюшко,Лиш на вечір все незвично. Лиш на вечір королева,Ну а далі ти все знаєш. Стрілки маятник штовхає,А ти знову ніч чекаєш.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку