Презентація. Віртуальна подорож "Дорога казок" (Німеччина. Слідами братів Грімм ).

Про матеріал
Захоплююча подорож « Дорогою казок» перенесе нас у фантастичний світ, де за горами, за лісами живуть чарівні феї, відважні лицарі та красуні-принцеси. Дивовижний туристичний маршрут містить більше 60 пунктів, пов'язаних з життям талановитих казкарів братів Грімм і пригодами їх фантастичних героїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна екскурсія« Дорога казок »У Німеччині є безліч цікавих маршрутів, один з яких призначений спеціально для поїздок з дітьми - це дорога казок. Місця на цьому маршруті не вигадані, а цілком собі реальні. Найвідоміші німецькі письменники - брати Якоб і Вільгельм Грімм любили подорожувати і збирати різні історії. Місця, де вони почули і записали ту чи іншу казку, і увійшли в цей маршрут . Карта «Дороги казок» в Німеччині ©deutsche-maerchenstrasse.com

Номер слайду 2

«Німецька дорога казок» (Deutsche Märchenstraße)Німці - великі любителі легенд, вигадок, казкових історій. Кілька знаменитих казкарів жили і творили на землі Німеччини. Ці імена відомі нам з дитинства: Вільгельм Гауф, Рудольф Еріх Распе, Якоб і Вільгельм Грімм. Творчості німецьких казкарів, чудесним героям і чарівним місцям, де відбувалися неймовірні події, присвячений популярний маршрут, складений Національним бюро туризму Німеччини - «Німецька дорога казок» (Deutsche Märchenstraße). Ця туристична дорога від Бремена до Ханау існує з 1975 року. Вона проходить через сімдесят населених пунктів, замків і фортець; перетинає території восьми природних заповідників, пролягає по Фогельсберзькому нагір'ю і річковим долинам. Багато міст «Дороги казок» внесено до списку ЮНЕСКО, як унікальні об'єкти світової культурної спадщини.

Номер слайду 3

Віртуальна подорож. Німеччина. Слідами братів Грімм. Захоплююча подорож « Дорогою казок» перенесе нас у фантастичний світ, де за горами, за лісами живуть чарівні феї, відважні лицарі та красуні-принцеси. Дивовижний туристичний маршрут містить більше 60 пунктів, пов'язаних з життям талановитих казкарів братів Грімм і пригодами їх фантастичних героїв.

Номер слайду 4

«Червоний капелюшок» (нім.. Rotkäppchen)«Спляча красуня»(нім. Dornröschen)«Рапунцель» (нім. Rapunzel) «Попелю́шка» (нім. Aschenputtel)«Бре́менські музи́ки»(нім. Die Bremer Stadtmusikanten).«Золота гуска» (нім. Die goldene Gans)

Номер слайду 5

Віртуальна подорож. Німеччина. Слідами братів Грімм

Номер слайду 6

Подорож казковою дорогою розпочинається з Ганау — рідного міста братів Грімм, родзинка якого — пам'ятник письменникам і палац ландграфа Ганау, зведений у ХVІІІ столітті.

Номер слайду 7

Будинок братів Грімм в Штейнау. Фонтан в місті Штейнау. Дитинство Якоба і Вільгельма пройшло в Штейнау (Steinau). Брати тридцять років служили в місті бібліотекарями, збираючи народні перекази і розповіді старожилів. Сюжети казок Грімм зустрічаються тут в розпису фасадів будинків; бронзові фігурки казкових героїв встановлені прямо на вулицях. У місті проходять тематичні фестивалі, лялькові вистави. Можна відвідати в Штейнау і будинок братів Грімм.

Номер слайду 8

Oberweser-Oedelsheim. Батьківщина кота в чоботях

Номер слайду 9

Oberweser-Gieselwerder. Дім Білосніжки. Будинок, де вона жила, один із найстаріших в регіоні. Кілька років тому встановили скульптуру з Білосніжкою і гномами.

Номер слайду 10

Місто Швальмштадт —батьківщина Червоної Шапочки. Саме сюди її поселили знамениті брати Грімм. У містечку проходить безліч захоплюючих фестивалів та виступів на честь загальної улюблениці. Розповідають, що колись червоні головні убори в цьому регіоні були частиною жіночого національного костюма.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Гамельнcький щуролов (Rattenfänger von Hameln)Місто Гамельн (Hameln) в давні часи страждало від нашестя щурів. Небезпечних злісних звірьків повів з Гамельна щуролов зі своєю чарівною сопілкою. Казка заснована на реальних подіях - щось подібне сталося в місті в XIII столітті і було описано в хроніках. Зараз історію Гамельнського щуролова показують на міських літніх театралізованих фестивалях.

Номер слайду 13

Хофгайсмар вабить туристів руїнами древнього замку Сабабург, у якому, за переказами, сто років в очікуванні принца спала Спляча красуня.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Замок Sababurg. Замок був заснований в 1334 році, а в 19 столітті став казковим замком Сплячої красуні.

Номер слайду 16

Незабутні враження залишить по собі замок Трендельбург, адже він нагадує чарівну історію Рапунцель. Саме з височенної вежі цієї фортеці спускала вона свої розкішні коси.

Номер слайду 17

Замок Trendelburg. Заснований в 13 столітті, в його башті була заточена Рапунцель.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Замок Everstein. У містечку Polle розташований мальовничий замок, де відбувалися події казки про Попелюшку.

Номер слайду 21

Неподалік Сабабурга, в місті Полле гордо стоять руїни замку, де, згідно з казкою братів Грімм, танцювала на балу красуня Попелюшка. Фортеця частково відреставрована і використовується в якості декорацій для карнавалів. У замку досі можна зустріти Попелюшку, її чудесного принца, та ще й приміряти кришталеву туфельку.

Номер слайду 22

Bodenwerder. Барон Мюнхаузен був реальним персонажем і справжнім казкарем, жив він у містечку Боденвердер.

Номер слайду 23

Символом міста Геттінген вважається бронзова статуя-фонтан «Дівчинка з гусаком» із казки «Золотий гусак». Здавна існує цікава традиція: випускники місцевого університету (де, між іншим, викладали брати Грімм) повинні розцілувати дівчину, аби збулися всі їхні бажання.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Будинок Північної брами Касселя, на верхньому поверсі якого жили брати Грімм. Музей братів Грімм (Кассель)

Номер слайду 26

Музей братів Грімм (Brüder Grimm Museum)Центром всього туристичного маршруту вважається місто Кассель (Kassel). Тут брати Грімм вчилися в гімназії; в цьому місті вони прожили 25 років. У палаці «Palais Bellevue» створений музей братів - Gebrüder-Grimm-Museum.

Номер слайду 27

У місті Марбурзі (Marburg) брати-казкарі Грімм відвідували університет і починали досліджувати тему народних казок.

Номер слайду 28

Ханн Мюнден У цьому містечку кожна вулиця неповторна, кожен будинок - немов чарівна декорація до чергової історії. Ошатний «іграшковий» фахверк, прекрасна ренесансна будівля Ратуші, ремісничі майстерні і справжні шарманщики на вулицях зберігають атмосферу Середньовіччя. З цим містом пов'язано безліч старовинних німецьких легенд.

Номер слайду 29

Закінчується «Німецька дорога казок» в місті Бремен. Саме сюди прямували бременські музиканти до зіткнення з розбійниками. Родзинка міста — пам'ятник знаменитим артистам: ослу, собаці, коту і півню, що стоять один на одному. Бронзовим творінням Герхарда Маркса ви зможете насолодитися у центрі Бремена, біля ратуші.

Номер слайду 30

Щоб помилуватися всією красою німецької «Дороги казок», вікенду не вистачить, адже вона займає близько 600 км.

Номер слайду 31

Використання джерел:https://www.pizzatravel.com.ua/ukr/nimechchina/4/german_fairy_tale_route/https://jak.bono.odessa.ua/articles/marshrut-nimecka-doroga-kazok-podorozh-v-ditinstvo.php

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Поворознюк Анна
    Дякую! Дуже корисно.
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
1847
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку