Презентація "Цікаві факти про природній газ"

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти про природній газ" може стати у нагоді при вивченні даної теми на уроці природознавства у 4 класі та може мотивувати учнів до створення власних презентацій з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про природній газ

Номер слайду 2

Цікаві факти про природній газhttp://tut-cikavo.com/pryroda/dyva-prirody/461-tsikavi-fakti-pro-gaz. Природний газ - горюча копалина, без якої важко уявити побут сучасної людини. Існують безліч цікавих фактів про газ, про які багато хто з нас навіть не здогадуються. Газ - це також важлива сировина для різних галузей промисловості.

Номер слайду 3

Цікаві факти про природній газhttp://tut-cikavo.com/pryroda/dyva-prirody/461-tsikavi-fakti-pro-gaz. Газ не має ні кольору, ні запаху. Але оскільки газ при неправильному застосуванні становить небезпеку, в нього додають речовину, яка дає можливість ідентифікувати характерний запах, що дозволяє людині виявити витік газу в побуті.

Номер слайду 4

Цікаві факти про природній газhttp://tut-cikavo.com/pryroda/dyva-prirody/461-tsikavi-fakti-pro-gaz. Про корисні властивості газу люди здогадувалися ще давно, так, наприклад, в давнину природний газ використовували для домашніх потреб. Вогонь в цій кухні горів день і ніч, що дозволяло заощадити на дровах, вугіллі, і тільки лише через багато століть люди навчилися видобувати газ самі, поставляючи його в необхідні місця. Відомо, що в I столітті н.е. один спостережливий перський цар наказав побудувати палацову кухню на тому місці, де газ виходив на поверхню.

Номер слайду 5

Цікаві факти про природній газhttp://tut-cikavo.com/pryroda/dyva-prirody/461-tsikavi-fakti-pro-gaz. Газ також використовували для освітлення, така система вуличного освітлення була популярна в 19 столітті, коли газ за спеціальною системою газопроводу подавався до вуличних ліхтарів.

Номер слайду 6

Цікаві факти про природній газhttp://tut-cikavo.com/pryroda/dyva-prirody/461-tsikavi-fakti-pro-gaz. Рідке паливо перевозять в спеціальних танкерах, і найдовший танкер для транспортування газу досягає 345 метрів в довжину.

Номер слайду 7

Цікаві факти про природній газhttp://tut-cikavo.com/pryroda/dyva-prirody/461-tsikavi-fakti-pro-gaz. На сьогодні, наша планета подібно павутині обплутана мережами газопроводу. Порівнюючи довжину екватора Землі і загальну довжину газопроводів, вчені говорять про те, що протяжність екватора в 20 разів менша.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
1 квітня 2019
Переглядів
2025
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку