Презентація "Цікаві факти про птахів "

Про матеріал
Цей матеріал призначений для поглиблення знань дітей про птахів. Цікаві та доступні твори спрямовані для забезпечення загального мовленнєвого розвитку молодших школярів і формування в них інтересу до природи. Дану тему рекомендовано використовувати на уроках української мови з вивчення теми "Прикметник ", "Числівник " .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КІВІ

Номер слайду 2

КІВІКіві –нелітаючі птахи , що живуть у вологих лісах Нової Зеландії. Нині ці птахи дуже рідкісні, їх занесено до Міжнародної Червоної книги. Птах має грушоподібний тулуб і маленьку голову, посаджену на коротку шию. У ківі довгий дзьоб, коротенькі сильні лапки і немає хвоста. Крила у цих птахів замалі для польоту і заховані під густим оперенням. Ці нічні птахи сплять вдень у норах під землею, під коренями.. Можуть швидко бігати і захищатися міцними кігтями при небезпеці.

Номер слайду 3

КІВІ (скринька фактів)Дорослі ківі за розміром, як кури(0,5 м заввишки) і важать від 1.5 до 4 кг. Вони відкладають 1-2 яйця масою до 450 г (у 9 раз важче за куряче). Крила не перевищують 5 см у довжину, тому він не може літати. Нормальна температура тіла у ківі складає 38 градусів, тоді як у більшості птахів – 40-42 градуси.

Номер слайду 4

КОЛІБІ

Номер слайду 5

КОЛІБРІКолібрі – найменші птахи на Землі. У світі існує 330 їх різновидів . Найбільші з колібрі – велетенські , досягають 21 см довжини , вагою 20 г. Карликова колібрі – джміль -5,5 см завдовжки, вагою до 2 г. Швидкість пташки досягає 80 км/год. Колібрі єдиний птах, яка вміє літати задом наперед або догори ногами. Колібрі годуються , тільки перебуваючи в повітрі( дрібними комахами та квітковим нектаром).

Номер слайду 6

РІЗНОВИДИ КОЛІБРІНайбільша колібріНайменша колібрі - бджола

Номер слайду 7

Колібрі ( скринька фактів )Під час міграції пурпурна колібрі перелітає без зупинки через Мексиканську затоку (800 км)Маленькі колібрі здійснюють 80-100 змахів в секунду , великі – 8-10 змахів в секунду. Колібрі відкладають 2 маленьких яйця і висиджують їх 14-19 днів. Тривалість життя – 8-9 років.

Номер слайду 8

Орел беркут

Номер слайду 9

Орел. Орли живуть майже по всьому світу – від Арктики до тропіків. Потужне тіло, сильні крила , гострий зір і могутні гострі кігті роблять орлів чудовими мисливцями. Орли – санітари, вони знаходять і поїдають мертвих тварин. Своїм великим гачкуватим дзьобом птахи відривають м’ясо здобичі. Найрозповсюдженіші орли – орел беркут і морський орлан – білохвіст.

Номер слайду 10

Білохвостий морський орел

Номер слайду 11

Скринька фактів. Розмах крил орла – 1,8 – 2,3 м , при довжині тіла до 88 см . Тривалість життя – 20-30 років . Маса тіла – 3 – 6,7 кг . Висота польоту орлів становить до 7-9 км . На таку висоту може піднятися не кожен літак. Орел – птах, який у багатьох культурах став символом відваги, гордості, мужності, перемоги і удачі.

Номер слайду 12

СТРАУС

Номер слайду 13

СТРАУССтраус – найбільший нелітаючий птах. Зріст його сягає до 2м 70 см. Дорослий самець може мати вагу до 100 кг. Птахи здатні розвивати швидкість до 70 км/год. Страуси довгий час можуть обходитись без води , але при можливості – охоче купаються і п’ють воду. Страус – сильний птах. Дорослий самець може перевозити людину без особливих зусиль.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 серпня 2023
Переглядів
435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку