презентація "Цікаві факти про сон"

Про матеріал
Дана презентація допоможе вчителю активізувати учнів під час вивчення теми. Завжди теми про сон, сновидіння були таємничими, цікавими. Діти зрозуміють, що сон важлива складова і чому важливо дотримуватись гігієни сну
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про сон

Номер слайду 2

Людина проводить уві сні фактично третину свого життя. До певної міри сон для людини важливіший за їжу. Якщо без їжі людина може прожити близько двох місяців, то без повноцінного сну людина може прожити не довше за десять днів.

Номер слайду 3

Норма сну для повноцінного відпочинку складає близько 7-8 годин на добу. Проте дітям потрібно більш довготривалий сон (близько 10 годин), а в старості ця цифра скорочується до 6 годин.

Номер слайду 4

Тіло людини практично паралізовано під час сну. Це відбувається для того, щоб наші тіла не повторювало рухів, що відбуваються з нами уві сні.

Номер слайду 5

Зовнішні чинники впливають на сни. Наша підсвідомість робить частиною сну фізично переживане в даний момент відчуття. Наприклад, якщо ми відчуваємо спрагу, то уві сні бачимо склянку води. Скільки б ми не намагалися угамувати спрагу уві сні, ми так само хочемо пити і знову бачимо склянку води до тих пір, поки не прокинемося і не вгамуємо почуття спраги.

Номер слайду 6

Люди, які змогли кинути палити, бачать яскравіші і реалістичніші сни, ніж інші. Частенько їм сниться, що вони знову почали палити і через це вони почувають себе винуватими.

Номер слайду 7

Не усі люди бачать кольорові сни. Близько 12% людей з нормальним зором бачать виключно чорно-білі сни.

Номер слайду 8

Уві сні ми нерідко бачимо незнайомих людей, але наша свідомість не вигадує їх особу. Це реальні люди, з якими ми перетиналися у своєму житті, але не запам'ятали.

Номер слайду 9

Абсолютно усі люди бачать сни. Та все ж чоловікам і жінкам сняться різні сни. Чоловікам головним образам сняться представники чоловічої статі, а жінки уві сні бачать представників і чоловічої і жіночої статі приблизно в рівній пропорції.

Номер слайду 10

Ми забувається близько 90% сновидінь і лише 10 % відкладається в нашій пам'яті. Буквально через декілька хвилин після пробудження ми вже практично не пам'ятаємо того, що нам снилося.

Номер слайду 11

Якщо людину розбудити під час фази швидкого сну, він зуміє запам'ятати свій сон до найдрібніших подробиць.

Номер слайду 12

Людина, коли хропе, не бачить снів.

Номер слайду 13

Неможливо точно визначити чи спить людина чи ні без ретельного медичного спостереження. Люди можуть спати з відкритими очима.

Номер слайду 14

Новонароджена дитина - причина браку сну батьків. У перший рік його життя батьки втрачають 400-750 годин сну.

Номер слайду 15

Шум протягом перших або останніх двох годин сну можуть підірвати ваш сон.

Номер слайду 16

Висновок: Відомий французький письменник Гі де Мопассан стверджував, що «ліжко — це все наше життя: тут ми народжуємося, тут ми кохаємо, тут ми вмираємо». Сон – це невід'ємна частина в сьго життя людини.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 8 клас, Презентації
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
10 січня
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку