Презентація "Цікаві факти про волейбол"

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти про волейбол". Сьогодні волейбол дуже популярна гра серед командних видів спорту. У світі за популярністю волейбол поступається лише футболу. 
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про волейбол

Номер слайду 2

Сьогодні волейбол дуже популярна гра серед командних видів спорту. У світі за популярністю волейбол поступається лише футболу. 

Номер слайду 3

Волейбол з'явився відносно недавно. Його винахідником вважають Вільяма Моргана, викладач фізичного виховання, який вперше в 1895 році запропонував своїм учням нову гру.

Номер слайду 4

Спочатку для гри використовували тенісну сітку та баскетбольний м’яч, а число учнів які були залучені в грі не обмежувалось. Нову гру Вільяма Морган назвав «мінтонет» і лише через рік вона одержала нову назву — «волейбол».

Номер слайду 5

У 1900 році був створений перший, спеціально розроблений м'яч для цього виду спорту. До цього в грі як правило використовували баскетбольний м'яч.

Номер слайду 6

Колись волейбол грали тільки в закритому приміщенні, а пляжний волейбол з'явився лише у 1920-х в Каліфорнії.

Номер слайду 7

Хоча в 1924 році волейбол був продемонстрований в якості неофіційного заходу під час Олімпійських ігор в Парижі, він не був введений як офіційний вид спорту на олімпіаді аж до 1964 року. А пляжний волейбол визнали олімпійським видом спорту лише в 1996 році.

Номер слайду 8

Волейбол доволі фізично виснажливий вид спорту, адже кожен гравець команди за гру робить понад 250 стрибків.

Номер слайду 9

У волейбол грають навіть буддійські монахи

pptx
Додано
30 січня 2023
Переглядів
3339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку