Презентація "Цікаві факти з біографії А. Камю"

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти з біографії А. Камю". Зарубіжна література 11 клас .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Альбер Камю цікаві факти. Кононович Юлія

Номер слайду 2

Сім’я Батько Альбера Камю загинув, коли синові виповнився рік, а мати була напівглуха і безграмотна. Жили вони в бідності, а мати, щоб утримувати сім’ю, працювала спершу на фабриці, потім прибиральницею.

Номер слайду 3

Освіта Альбер закінчив початкову школу з відзнакою. Займався футболом, найчастіше він був воротарем під час футбольних матчів. Але коли в 1930 році у Камю був виявлений туберкульоз, він був змушений перервати освіту і назавжди припинити заняття спортом. Після навчання Камю працював приватним вчителем, продавцем запчастин та асистентом в метеорологічному інституті.

Номер слайду 4

Особисте житття. У віці 21 року одружився з дев’ятнадцятирічною і екстравагантною Симоною Ійє. Симона виявилась морфіністкою і за два роки їхній шлюб розпався. У віці 27 років Камю одружився вдруге – на Франсіні Фор, яка була математиком та піаністкою. Вона народила йому двійнят – хлопчика Жана та дівчинку Катрін.

Номер слайду 5

Камю палив все життя. Важко знайти фотографії, де він зображений без цигарки. Навіть свого кота він назвав Сігарет (“Cigarette”).

Номер слайду 6

Діяльність У 1936 році створив самодіяльний «Театр праці» (фр. Théâtre du Travail), перейменований в 1937 році в «Театр команди» (фр. Théâtre de l’Equipe).  Організував, зокрема, постановку «Братів Карамазових» за Достоєвським, грав Івана Карамазова

Номер слайду 7

У 1936-1937 роки подорожував по Франції, Італії і країнам Центральної Європи. У 1946 році Камю відвідав Сполучені Штати. Перебуваючи в Нью Йорку, він 20 разів відвідував Центральний зоопарк. Подорожі

Номер слайду 8

Біограф Камю Олівер Тодд зазначає, що улюбленою стравою Камю, яку він навіть сам і готував, була маісена – кукурудзяна каша.

Номер слайду 9

4 січня 1960 автомобіль, в якому Альбер Камю разом з родиною свого друга Мішеля Галлімара, племінника видавця Гастона Галлімара, повертався з Провансу в Париж, вилетів з дороги і врізався в платан неподалік від містечка Вільблевен в ста кілометрах від Парижа. Камю загинув миттєво. Галлімар, який був за кермом, помер у лікарні через два дні, його дружина і дочка вижили. Серед особистих речей письменника були знайдені рукопис незакінченої повісті «Перша людина» та невикористаний залізничний квиток. Дякую за увагу !

pptx
Додав(-ла)
Кононович Юлія
Додано
3 листопада 2022
Переглядів
926
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку