Презентація "Цікаві вірші "

Про матеріал
Дитячі вірші для розвитку мовлення на допомогу діткам, що навчаються читати. Для зручності , слова поділені на склади для відпрацювання навички читання та розуміння прочитаного. Цікаві та змістовні вірші доповнені малюнками зроблять читання цікавим і захоплюючим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГАННУСЯВсім при-віт! Я звусь Га- нну-ся,Пер-ший рік у школі вчу-ся. Ма-мі я до-по-ма-га-ю ,Сво-го бра-та до-гля-да-ю. Я лю-блю кі-но і спорт,Ї-сти по-люб-ля-ю ….

Номер слайду 2

ЖАБКИЗе-ле-нень-кі, не-ве-лич-кі,Кум-ка-ють нав-ко-ло річ-ки. Ці-лий день в во-ді си ді-ли,А над-ве-чір зго-лод-ні-ли. До сма-ку у цій по-ріБу-дуть жаб-кам …… .

Номер слайду 3

КОТИК Ніч ці-лі-сінь-ку не спав,Від зер-на ми-шей га-няв. А те-пер ле-жить, мур-ко че,На-чеб-то чо-гось він хо-че. Я мер-щій з-за сто-лу вста-ну,І на-ллю ко-ту …

Номер слайду 4

СВІЙСЬКА ПТИЦЯГос-по-дар-ство в нас ве-ли-ке: Ку-ри, гу-си та ін-ди-ки. Я пі-ду ра-зом із та-томЇм о-бі-да-ти да-ва-ти. Ми на-сип-лем свій-ській пти-ціКу-ку-ру-дзи і ……. .

Номер слайду 5

МАВПОЧКАЗов-ніш-ні-стю ця та-ри-на. Ду-же схо-жа на лю-ди-ну,Тіль-ки шер-стю вся у-кри-та. Вер-хо-лаз-ка зна-ме-ни-та. Всів-шись зруч-но між лі-ан,Мав-па стиг-лий їсть …… .

Номер слайду 6

ВЕРБЛЮДВін гор-ба на спи-ні ма-є,Жир у ньо-му за-па-са-є. Тиж-день мо-же він не пи-ти,У жар-кій пу-сте-лі жи-ти. За-мість сі-на за-лю-ки. З’їсть вер-блюд і …… .

Номер слайду 7

ПІНГВІНХоч цей птах і не лі-та-є,За-те пла-ва-є й пір-на-є. А на-вчив-ся він пір-на- ти. Він не їсть зер-на та хлі-ба – На о-бід в пін-гві-на …… .

Номер слайду 8

ХОМ’ЯЧОКПо-льо-вий ма-лий зві-рок. Що-ки ма-є, як мі-шок. Ось він щось ту-ди на-пхав. Й до но-ри мер-щій по-мчав. Хо-м’я-чок по-ніс, ма-ля-та, В нір-ку на зи-му ……. .

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 серпня 2023
Переглядів
380
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку