презентація "Цінність життя і здоров'я. Складові здоров'я."

Про матеріал
Презентація до уроку "Я досліджую світ" з відео, іграми. Можна використовувати як на урок, так і як виховний захід.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цінність життя та здоров’я. Складові здоров`я

Номер слайду 2

ДЕВІЗ УРОКУЗДОРОВ’Я – ЦЕ СИЛА!ЗДОРОВ’Я – ЦЕ КЛАС!ХАЙ БУДЕ ЗДОРОВ’Я У ВАС І У НАС!

Номер слайду 3

Здоровий злидар щасливіший від багача. Здоров’я — найдорожчий скарб. Здоров’я за гроші не купиш. Бережи одяг, поки новий, а здоров’я — поки молодий. Здоров’я за гроші не купиш, та розплачуватися ним можна скільки завгодно. Перевірте прислів’я. Чи так ви зібрали?

Номер слайду 4

«Ми дуже часто чуємо, що здоров'я — це одна з найважливіших цінностей у нашому житті. Тож ми повинні про нього піклуватися, вести здоровий спосіб життя і в разі потреби, звертатися до лікаря. А як дізнатися про стан власного здоров’я? Також потрібно "прислухатися" до свого тіла та настрою».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

25.02.2024 СьогодніЗапитання для обговорення. Які гігієнічні процедури робить герой на відео, щоб захиститися від мікробів?Які правила особистої гігієни ви знаєте? Як хлопчик захищає свій будинок від злючок-бруднючок?

Номер слайду 7

25.02.2024 Сьогодні«Щоб зміцнювати здоров’я, потрібно тримати своє тіло у чистоті, а також прибирати і провітрювати приміщення».

Номер слайду 8

25.02.2024 СьогодніЗапам’ятай«Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) проголосила, що здоров’я — це не лише відсутність хвороб чи фізичних вад, а повне фізичне, психічне, соціальне і духовне благополуччя».

Номер слайду 9

Складові здоров`япсихічнафізичнасоціальнадуховна

Номер слайду 10

Фізична складова Людина росте і розвивається. У людини змінюються маса тіла, ріст, розміри органів, сила. Кожна людина має свій колір волосся, свій пульс, частоту дихання. Людина рухається, працює.

Номер слайду 11

Перебування людини в навколишньому середовищі. Соціальні ролі людини: друг, син, донька, однокласник. Людина стає такою, якою хоче стати. Поводиться з людьми так, як сама прагне. Соціальна складова

Номер слайду 12

Духовна складова Розуміння сутності навколишнього світу. Вміння приймати рішення. Норма поведінки, вчинки. Сприйняття духовної культури людства: літератури, мистецтва. Вміння ставити перед собою мету та її досягати. Віра людини в свої сили.

Номер слайду 13

Психічна складовапов`язана з мисленням, характером, здібностями людини, розвитком емоцій та почуттів і вмінням ними керувати. Може бути збудженою, емоційною, чутливою. Має певні цілі, потреби, інтереси. Кожна людина перебуває в оточенні інших людей. Має індивідуальні особливості психічних процесів.

Номер слайду 14

25.02.2024 СьогодніІнтерактивна вправа. Перейти за QR-кодом і потренуйтеся розпізнавати емоції на емотиконах.https://learningapps.org/watch?v=puihe8vs320

Номер слайду 15

Гра “Впізнай складову здоров`я”

Номер слайду 16

РОБОТА В ЗОШИТАХ

Номер слайду 17

Номер слайду 18

На здоров’я людини впливають різні чинники: умови життя, праці, навчання, якість харчування, рівень медичного обслуговування тощо. Усі чинники об’ єднують у чотири групи: Спосіб життя. Стан навколишнього середовища. Спадковісь. Система охорони здоров’я

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Веселун. Доброзичливе ставлення до оточуючих та вміння керувати своєю поведінкою. Фізкультурник. Систематичні заняття фізкультурою і спортом. Боркотун. Відмова від шкідливих звичок. Здоровий спосіб життя. Професор. Систематичне медичне обслуговування. Вітамінчик. Правильне й корисне харчування. Отдихайчик. Чергування праці й відпочинку, корисний відпочинок. Чистюля. Дотримання розпорядку дня і правил гігієни. Про які фактори здорового способу життя розповідали охоронці здоров’я?

Номер слайду 21

25.02.2024 СьогодніЗа схемою поясніть, як саме здоровий спосіб життя впливає на організм людини. Сон Здоровий спосіб життя Позитивні емоціїПравильне харчування. Руховий режим. Особиста гігієна. Корисні звички

Номер слайду 22

25.02.2024 Сьогодніробить добрі справи, і не чекає вигоди від цьогоповажає себемає почуття гуморуготова до спілкування, незалежно від соціального статусу іншої людинибере на себе відповідальність за свої вчинкидостатньо стійка в емоційному плані, прагне досягти бажаного власними зусиллями.має розвинене почуття справедливостіоптимістична, добродушна, життєрадісна, врівноважена, любить життя. Активно відпочиваєСлідкує за гігієною. Відмова від шкідливих звичок

Номер слайду 23

М О Р К В А П О Г ІЯ К А П У С О К О РБ Л У К О Т М Г Р УА П Л И М А І Д О ШЛ Е П Е О Ц И Б Р АЬ Ц Е Р Н К А У Л ЯС Ь Н А Н У В Р Е ШИ Н А Н А С Ч Е Я Н

Номер слайду 24

25.02.2024 СьогодніЗапам’ятай«Кожна складова здоров’я важлива. Потрібно піклуватися про їх усі, щоб бути здоровим».

Номер слайду 25

ПРІКРІПИ СВОЄ ЯБЛУЧКО

Номер слайду 26

Життя твоє – безцінний дар. Не забувай про це ніколи. Ти спиш під зорями стожар, чи з друзями ідеш до школи, живеш ти в місті чи в селі, подумай, як життя прожити? Ти слід залишиш на землі – то треба гарний залишити !

Номер слайду 27

МОЛОДЦІ!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 лютого
Переглядів
199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку