Презентація "Цінуй життя"

Про матеріал
Презентація до години спілкування у 10 класі про цінність, багатогранність, різноманітність та неповторність людського життя, відповідальність людини за свій життєвий вибір.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Все в твоїх руках. Година спілкування у 10-А класіКласний керівник: Лутай Галина Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Дерево життяІнтерв’ю. Софія Гармаш

Номер слайду 4

Вправа «Криголам»

Номер слайду 5

Погляди на ситуацію

Номер слайду 6

Світ такий, яким ти його бачиш

Номер слайду 7

Символ життя

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Сенс власного життя

Номер слайду 10

Заповіт Матері Терези ….

Номер слайду 11

Життя – це …

Номер слайду 12

Життя – це можливість, Скористайся нею!

Номер слайду 13

Життя-це краса, Милуйся нею!

Номер слайду 14

Життя – це мрія, Здійсни її !

Номер слайду 15

Життя – це виклик,Прийми його!

Номер слайду 16

Життя – це повинність. Твоя насущна , Виконай її!

Номер слайду 17

Життя – це гра,Стань гравцем!

Номер слайду 18

Життя – це багатство, Не розтрать йог !

Номер слайду 19

Життя – це кохання ,Насолоджуйся ним сповна!

Номер слайду 20

Життя – це таємниця, Пізнай її !

Номер слайду 21

Життя – це король лиха , Побори все !

Номер слайду 22

Життя – це пісня ,Доспівай її до кінця !

Номер слайду 23

Життя – це боротьба ,Стань борцем !

Номер слайду 24

Життя – це прірва невідомого , Ступай в неї , не боячись!

Номер слайду 25

Життя – це вітрина , Шукай цю мить !

Номер слайду 26

Життя таке чудове – не змарнуй його ! Це твоє життя . Виборюй його !

Номер слайду 27

Як розпорядитися своїм життям

Номер слайду 28

Важкий вибір. Забери мене додому

Номер слайду 29

Результати соціологічного опитування учнів нашої школи

Номер слайду 30

За що ми можемо подякувати життю?

Номер слайду 31

Люди , які нас надихають

Номер слайду 32

Нік Вуйчич (повне ім'я — Ніколас Джеймс Вуйчич) мотиваційний тренер та директор неприбуткової організації «Життя без кінцівок»Народився з рідкісною патологією: у хлопчика були відсутні кінцівки — обидві руки й обидві ноги (частково була одна стопа з двома пальцями, що дозволило хлопчику в подальшому навчитися ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп'ютері і писати).«Моя місія — це допомогти людям знайти свій шлях в житті», — говорить він.

Номер слайду 33

Стівен Гокінгвідомий своїми дослідженнями в астрофізиці, зокрема теорії чорних дір, популяризатор наукових знань. Мав захворювання мотонейронів, бічний аміотрофічний склероз, перші прояви якого виявилися в 21 рік. Деякий час професор Гокінг міг спілкуватися лише єдиним способом: він підіймав брову, коли хтось вказував на потрібну літеру на картці з алфавітом. «Хоча над моїм майбутнім нависла хмара, на свій подив я з'ясував, що тепер почав отримувати від життя більше задоволення, ніж раніше». – були слова Стівена.

Номер слайду 34

Ян Кум. Американський програміст, емігрант з України, розробник месенджера Whats. App, виконавчий директор Facebook. Кум відчував, що його майбутнє за «соціальними» проектами і спробував влаштуватися працювати в Facebook, проте отримав відмову. не знав, як себе повноцінно реалізувати, до тих пір, коли не купив i. Phone і не усвідомив, наскільки великі перспективи відкриває App Store. він вирішив реалізувати свою ідею. Вона була простою: створити мобільний додаток для спілкування, який враховує особливості смартфонів і прив'язаний до номера телефону. Так виник Whats. App.

Номер слайду 35

Подрезан Микола Володимирович (нар. 1953) — український екстремальний мандрівник. З вересня 2011 року по липень 2018 року подорожував дорогами шести континентів, повторюючи маршрут всесвітньої естафети Олімпійського вогню 2004 р. у інвалідному візку. Почесний працівник туризму України. Микола Подрезан з українським прапором подорожував у інвалідному візку 36-ю країнами світу.

Номер слайду 36

Свята ма́ти Тере́за Жінка відома всьому світу як Мати Тереза, або Свята Тереза з Калькутти. Проте її справжнє ім’я – Агнес Гондже Бояджіу, що в перекладі на албанську означає квітка, або бутон троянди. Черниця все життя допомагала бідним, тому багато хто вважає, що це пов’язано з тим, що вона бідувала сама, проте насправді це не так. Вона народилася в багатій родині, і її фінансове становище було досить стійким. Сама Мати Тереза не прив’язувала себе до конкретної країни чи громадянства. Вона завжди говорила, що належить всьому світу. Коли вона доглядала за хворими і бідними в Калькутті, то не отримувала жодної винагороди. Тому їй доводилося просити грошей просто на вулиці, аби не померти з голоду. «Що стосується мого покликання, то я належу всьому світу. Що стосується мого серця, то воно повністю належить Серцю Ісуса»

Номер слайду 37

«Мама» Гаррі Поттера Британська письменниця Джоан Роулінг, яка подарувала всьому світові магічний світ Гаррі Поттера, теж пережила не найкращі моменти в житті. Тотальний брак грошей, відсутність стабільної роботи й інші труднощі, з якими зустрілася матір-одиначка, не могли не позначитися на моральному стані майбутньої письменниці. Крім того, Джоан Роулінг зізналася, що ніколи б не написала книги про Гаррі Поттера, якби у неї не вмерла мама. Мати Роулінг померла від розсіяного склерозу, тоді Джоан було лише 25 років. Після її втрати Роулінг почала замислюватись про те, що відбувається, коли ми втрачаємо найдорожчих людей.

Номер слайду 38

Джим Керрі асоціюється з веселим коміком, як і герої його фільмів. Ми знаємо тільки голлівудську маску актора, але насправді за нею ховається багато болю, смутку і самотності. Після того, як батька Джима звільнили, сім’ї довелося продати будинок і переїхати в трейлер. У 15 років Джим був змушений кинути школу, щоб допомогти прогодувати сім’ю. Хлопець працював по 8 годин на день разом зі старшими братами і сестрою Ще одним ударом долі для Джима стало самогубство його колишньої дівчини. Мама покійної і її колишній чоловік подавали численні позови, у яких звинувачували його в смерті Катріони.

Номер слайду 39

Цінуй життя!Життя настільки дивна річ!Проходить день, минає ніч. Зникає час у небуття,Як мить одна мине життя. Його спочатку не цінуєш,А як збагнеш, то пошкодуєш. Зумій побачити прекрасне,Дрібниці кожній порадій. Життя дароване для щастя,Для світлих потаємних мрій. Життя чудове і відкрите. Багато можна говорити. Та пам'ятай лише про те -Воно у тебе є одне. Наталія Кішовар Досягай своєї мети!

pptx
Додано
28 лютого 2020
Переглядів
1478
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку