Презентація Cool Games

Про матеріал
Історія винекнення, концепція, правила гри та підсумкове тестування Cool Games.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БУДЬ РОЗУМНИМ, АКТИВНИМ, ТВОРЧИМ. БУДЬ

Номер слайду 2

Історія створення Cool Games Cool Games були започатковані комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та українською федерацією учнівського спорту у 2018 році, коли відбулися перші всеукраїнські ігри. За їх результатами концепція «cool games» отримала підтримку міжнародної федерації учнівського спорту, яка у 2019 році провела перші міжнародні «cool games» у місті Києві. У змаганнях взяли участь 8 команд з 7 країн світу. До програми «Cool Games» входять різні естафети. Cool Games сприяє створенню цікавих та яскравих уроків фізичної культури і масовому залученню учнівської молоді до рухової активності завдяки осучасненим та адаптованим естафетам, включає змагання в командних іграх та естафетах, поряд із змаганнями включає культурну складову.

Номер слайду 3

Концепція Cool Games Концепція Cool Games була заснована в Україні в 2018 році, щоб зробити цікавими звичайні уроки фізичного виховання в школах, однак в процесі роботи можливості проекту значно розширилися. Щоб захопити молодь до фізичної активності, активного спілкування віч-о-віч, соціалізації, вчителі змушені конкурувати з комп'ютерними іграми. Тому і рухова активність повинна бути більш цікавою, захоплюючою, ніж витвори майстрів віртуальної реальності. Тому Cool Games в спортивній частині передбачають гнучкість, динамічність, варіативність та обов'язковий зворотній зв'язок з молоддю.

Номер слайду 4

Кожна пара команд змагається лише в трьох активностях з існуючого списку: в двох основних стартах, в разі рівного рахунку перемог в кожному з них, додається третій. Ці три активності обираються з загального списку суддівської колегією в довільному порядку, слідуючи правилу рівних умов для всіх команд – учасниць. Тому наповнення змагань постійно змінюється, оновлюється. В основі концепції - заохочення молоді до участі у формуванні своїх варіантів рухової активності, ігор, естафет для їх наступного включення до основної програми Cool Games. Це забезпечує активне спілкування молоді між собою, здатність приймати дорослі рішення та бачити свої ідеї реалізованим на заходах національного та міжнародного рівня.

Номер слайду 5

Найкраще суть концепції Cool Games продемонстрована в логотипіОснова логотипу, центральна його частина - знак повідомлення, смски, месседжа, коментаря, основа іконок практично всіх існуючих месенджерів на екранах сучасних смарт приладів, добре знайомий читачам коміксів та користувачам соцмереж: Це - суть логотипу, суть Cool Games: Cool Games - наш message!

Номер слайду 6

Всередині знаку месседжа - сплетені літери «C» «G», перші літери назви нового явища, нового руху: Cool Games Якщо подивитися на логотип, ми побачимо IQ - одиницю вимірювання інтелекту Це - перша складова месседжа Cool Games: БУДЬ РОЗУМНИМ!

Номер слайду 7

Якщо подивитися, ми бачимо літеру «І», яка стоїть догори дригом. Це другий месседж: БУДЬ АКТИВНИМ! Це може змінити твоє життя, як літера «І», що встала на голову, перетворюється на знак оклику «!», заохочуючий, закликаючий і підкреслюючий знак месседжа!

Номер слайду 8

Кожен, хто бачить логотип, кожного разу бачить щось своє. Хтось в зплетінні літер «C» та «G» бачить кільця прицілу, мішені, в центрі якої - лінь та малорухливий образ життя, хтось ще щось. Це добре, що логотип підштовхує до творчості, бо це - третя складова нашого месседжа: БУДЬ ТВОРЧИМ! Саме так звучить месседж Cool Games:«БУДЬ РОЗУМНИМ, АКТИВНИМ, ТВОРЧИМ. БУДЬ COOL GAMES!»

Номер слайду 9

Основні правила Естафети Cool Games надзвичайно різноманітні. Станом на тепер рекомендовано до використання 22 естафети. Концепція Cool Games твердить: «Будь розумним, активним, творчим!». Ця концепція - передбачає постійне оновлення програми естафет.

Номер слайду 10

Символи Cool Games201820192020-2021

Номер слайду 11

Майданчик Розміри 20 х 8 метрів Виготовляється з ковроліну або спеціального не слизького покриття, можливий варіант – нанесення розмітки на підлозі залу

Номер слайду 12

Розміри та розмітка

Номер слайду 13

Перелік естафет. Біатлон 1 Біатлон 2 Біатлон 3 Гулівер. Дід мазай і зайціДід мазай і зайці 2 Класики. Коло. Конвеєр. Коти горошку

Номер слайду 14

Коти горошку слалом. Не спіши, щоб встигнути. Переправа. Ткач. Флеш. Флеш-слалом. Ягоди. Біг джамп. Змійка. Хватько. Черепаха. Великі складнощі

Номер слайду 15

Положення учасника «Аут» (поза грою)Учаснику, який порушив правила естафети, оголошується «Аут» (положення поза грою). Положення поза грою означає, що будь-які дії учасника, крім таких, які порушують правила, команді не зараховується. Навіть якщо учасник фінішує в положенні «Поза грою» - цей фініш команді не зарахується. Однак в положенні «Поза грою» дії учасника, які порушують правила, зараховуються та ведуть до передбачених штрафних санкцій. Щоб вийти з положення «Поза грою» учасник повинен здійснити дії, передбачені правилами естафет. Положення «Аут» оголошує та відміняє суддя на лінії або старший суддя на майданчику.

Номер слайду 16

Положення учасника «За лінією»Практично у всіх естафетах Cool Games є ситуації, коли учасник знаходиться за певною лінією, яка відділяє його від тієї чи іншої зони ігрового поля. Наприклад: під час очікування передачі естафети, під час виконання кидка, перебуваючи в зоні відпочинку після завершення свого виступу тощо. Для цих епізодів є наступне правило: стопи обох ніг учасника повинні знаходитись за обмежуючою лінією. Якщо учасник наступає або заступає за лінію однією або двома стопами - йому оголошується положення «Аут» (поза грою).

Номер слайду 17

Положення «Передача естафети»У більшості естафет діє правило: Під час передачі естафети обидва учасника повинні торкатися естафетної мітки, яка використовується в естафеті, в цей момент учасник, який отримує естафету, повинен знаходитися в положенні «За лінією». Естафетна мітка може бути будь-якою, передбаченою правилами естафети, - або маленький м'ячик, або фітбол, або обруч, або ракетка - правило залишається незмінним. Особливу увагу слід звернути на естафети, які використовують фітбол - його заборонено котити або кидати від учасника, який передає естафету до того, хто її отримує. Під час передачі естафети обидва учасники повинні торкатися фітбола. Виключенням є всі три варіанти естафети «Біатлон», та інші естафети, правила яких прямо передбачають передачу естафетної мітки від одного учасника до іншого кидком, катінням або у спосіб, відмінний від указаного в правилі.

Номер слайду 18

Середня лінія. Середня лінія – це лінія ігрового поля, яка відділяє команди одна від одної. В більшості естафет діє правило: Командам під час естафет заборонено перетинати середню лінію. Ознака перетину середньої лінії: якщо спортсмен обома стопами (або частинами обох стоп), або іншою частиною тіла, або снарядом торкнувся половини поля команди суперниці. Порушення цього правила веде до технічної поразки команди в естафеті. Виключення з правила: а) у всіх трьох варіантах естафети «Біатлон» або аналогічних естафетах допускається перетин середньої лінії:м'ячиком, який відскочив від кулволл або воріт після невлучного кидка;учасниками або учасником під час зміни місць після кидка.б) В естафеті «Великі складнощі» допускається під час руху наступати на середню лінію.

Номер слайду 19

Торкання предмета. У всіх естафетах учасникам заборонено торкатися предметів, крім тих, які він повинен тримати для проходження естафети відповідно її правил. При цьому учаснику фіксується положення «Аут» лише якщо він торканням зсунув предмет з місця або збив його на підлогу. В усіх інших випадках «Аут» не фіксується.

Номер слайду 20

ПІДСУМКОВЕ ТЕСТУВАННЯ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бабакіна Людмила Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Руденко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 березня 2023
Переглядів
11483
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку