Презентація до гри Доджбол

Про матеріал
Правила гри, особливості проведення, обладнання та тестування до гри Доджбол.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доджбол

Номер слайду 2

Обладнання. У всьому світі використовується багато різних типів м’ячів, зокрема 8,5-дюймовий каучук, гума, пінопласт і тканина, що не жалить. США Dodgeball використовує всі типи м’ячів у багатьох турнірах, що проводяться ними та їхніми організаціями-членами. Всесвітня федерація доджболу використовує в основному пінопластові м’ячі для своїх чемпіонатів світу, плануючи включити тканину в найближчі роки, оскільки ці два м’ячі, що використовуються найбільш широко у всьому світі.

Номер слайду 3

WDA визначає використання п'яти куль; певні національні норми правил, наприклад, в Австрії, визначають шість. В аматорських іграх зазвичай використовується від трьох до десяти м’ячів, кількість яких відповідає розміру майданчика та кількості гравців. Більше м’ячів, як правило, збільшує кількість дій у грі, але може призвести до патової ситуації з великою кількістю блоків.

Номер слайду 4

Правила гри. Зберіть 3 або більше людей на команду. Щоб зіграти в традиційну гру в доджбол, вам потрібно мати принаймні 3 людини з кожного боку майданчика. Однак ви можете мати скільки завгодно гравців на кожну сторону. Переконайтеся, що всі гравці носять взуття на гумовій підошві, наприклад, кросівки, щоб вони не ковзали по майданчику.

Номер слайду 5

Розташуйте один або більше м’ячів у центрі майданчика. Гравцям має бути доступний принаймні один м’яч для кидання, але гра буде ще швидшою, якщо використовувати кілька м’ячів.

Номер слайду 6

Покладіть м'яч або м'ячі на центральну лінію. Якщо ви використовуєте лише один м’яч, розмістіть його посередині центральної лінії. Якщо ви використовуєте два або більше м’ячів, рівномірно розподіліть їх по центральній лінії.

Номер слайду 7

Встановіть таймер на 10 хвилин. Це максимальний час, який може тривати матч, тому встановіть таймер перед першою грою. Кожна гра може тривати лише одну або дві хвилини, але ви можете зіграти кілька ігор, щоб визначити загального переможця матчу.

Номер слайду 8

Іншим варіантом є визначення переможця на основі кількості виграних ігор, наприклад, команда, яка першою виграє 3 гри, або команда, яка виграє найбільше з 7 ігор.

Номер слайду 9

Біжіть до м’ячів у центрі майданчика, коли почнеться гра. Коли ви будете готові почати гру, подуйте в свисток або крикніть «вперед!», а потім дозвольте гравцям бігти до м’ячів. Будь-який гравець може схопити м’яч, але команди можуть вибрати свого найшвидшого гравця, щоб побігти за м’ячем, якщо ви граєте лише з 1 м’ячем. Після того, як перший гравець отримає м'яч у свої руки, він повинен почекати 5 секунд, перш ніж кинути його в когось. Це робиться для того, щоб інші гравці також мали відповідний шанс дістатися до м’яча.

Номер слайду 10

Намагайтеся ухилятися від м'ячів, які кидає вам інша команда. Поки гравці кидаються за м’ячами та цілять їх у іншу команду, намагайтеся ухилитися від м’ячів протилежної команди. Рухайтесь по корту, щоб уникнути удару. Ви можете рухатися в будь-яку частину корту, щоб уникнути удару, доки залишаєтеся на своїй стороні корту. Якщо ви успішно ухилилися від м’яча, ви можете підняти його та кинути в іншу команду. Якщо м’яч потрапив у вас, ви вибули й повинні залишити майданчик. Якщо ви зловили м'яч, який хтось кинув у вас, то той, хто кинув м'яч, вибуває. Однак ви повинні зловити м'яч, перш ніж він влучить у вас.

Номер слайду 11

Кидайте м'ячі в інших гравців, щоб витягти їх. Після того як ви взяли м'яч, ви повинні кинути його протягом 5 секунд. Переконайтеся, що не кидаєте м’ячі занадто сильно, інакше можете когось поранити! Крім того, кидайте м’ячі лише нижче рівня плечей інших гравців, щоб не потрапити їм у голову. Якщо м'яч влучає комусь в голову, то це не зараховується. Якщо ви чекаєте довше 5 секунд, щоб кинути м'яч, ви втрачаєте шанс його кинути. Акуратно перекочуйте м'яч своїм опонентам. Уникайте перетину центральної лінії на майданчику, коли ви наближаєтеся до неї, щоб кинути м’яч. Ви вийдете, якщо перетнете лінію. Ніколи не кидайте м'яч у голову іншого гравця або в гравця, який лежить на землі!

Номер слайду 12

Перемагайте, вибиваючи всіх гравців протилежної команди. Переможцем гри є команда, гравці якої залишилися на майданчику. Якщо ваша команда першою вибиває всих гравців команди суперника, то ваша команда виграє! Навіть, якщо у вас на майданчику залишився лише один гравець, а в іншій команді немає гравців, ваша команда виграє гру. За бажанням ви можете мінятися сторонами після кожної гри. Це робиться для того, щоб жодна команда не мала несправедливої ​​переваги. Після 10 хвилин гри переможцем матчу є команда, яка виграла більше партій.

Номер слайду 13

ПІДСУМКОВЕ ТЕСТУВАННЯКод доступу: 1646109

pptx
Додано
17 березня 2023
Переглядів
4077
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку