Презентація "Давня Індія"

Про матеріал
Презентація створена для вивчення теми "Давня Індія" у шостому класі. Містить велику кількість фактичного матеріалу по темі. Дає дітям можливість побачити реконструкції давніх міст Індії. Познайомитися Аріями, які прийшли до Індії і побачити порівняння української мови та санскрита і визначити , що в них є багато спільних слів. Розроблена повністю за планом до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета уроку: Познайомити учнів з виникненням Давньої Індії Розвивати вміння роботи з картою, роботи з додатковими джерелами. Давати оцінку історичним подіям та вміти висловити свою думку

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Археологічні розкопки міста Мохенджо-Дар

Номер слайду 5

Мохенджо-Дар

Номер слайду 6

Хараппа 1922р. – початок розкопок Хараппської цивілізації. 2300р. до н. е. – виникнення давніх цивілізацій.

Номер слайду 7

У цих містах жили ремісники, які виготовляли гарний посуд з візерунками. Також жителі давніх міст мали своє письмо, відомо вже понад 400 давньоіндійських ієрогліфів. Письмо до цього часу ще не розшифроване.

Номер слайду 8

1500 р. до н.е. завоювання племенами аріїв Індії Арії – племена кочовників та скотарів. Вигляд аріїв ( за описом „Рігведи”): високі на зріст, білошкірі, „шляхетні благородні люди”. Мешкали до переселення у Східній Європі ( в степах України).Напрямки переселення – Індія, Іранське нагір’я, Кавказ, Європа.Мова аріїв – санскрит. Священні книги – Веди. Веди – збірники пісень і заклинань, звернених до богів.

Номер слайду 9

українська перська Індійська (санскрит) німецька латинська Мати, матір Матар Матар Муттер Матер Брат Бхратар Бхратар Брудер Фратер Донька Духітар Духітар Тохтер ------ Два Дува Двау Цвай Дуо Чотири Чатхвара Чатварах -------- ------- Вовк Верка Врках Вольф ------- Дерево Дару Дару -------- -------

Номер слайду 10

322р. до н. е. – виникнення імперії Маур’їв. 273р. до н. е. – виникнення держави царя Ашоки. Раджа – цар, правитель держави.

Номер слайду 11

19. Давня Індія. Завершити заповнення порівняльної таблиці

ppt
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
22 травня 2020
Переглядів
1334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку