Презентація "Дбай про своє здоров`я".

Про матеріал
Що ж таке здоров`я? Із давніх-давен український народ найголовнішою цінністю у житті вважав здоров`я. Це найбільше щастя, яке не купиш ні за які гроші. Говорять:“Здоровий не знає, який він багатий”. Щоб рости здоровими, треба загартовувати тіло і душу, вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися, бути готовими до різноманітних життєвих випробувань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роботу виконала Чаговець Людмила Борисівна, учитель Коротичанського ліцею Харківської районної ради

Номер слайду 2

Що ж таке здоров`я? У тлумачному словнику ми дізнаємося, що це стан організму, при якому нормально функціонують усі його органи. Із давніх-давен український народ найголовнішою цінністю у житті вважав здоров`я. Це найбільше щастя, яке не купиш ні за які гроші. Говорять:“Здоровий не знає, який він багатий”. Щоб рости здоровими, треба загартовувати тіло і душу, вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися, бути готовими до різноманітних життєвих випробувань.

Номер слайду 3

Здоров`я – це те, без чого людині важко прожити, це добрий фізичний стан. Поєднання фізичної, психічної, соціальної та духовної складової дає людині міцне здоров`я. Якщо неправильно харчуватися, мало рухатися, переживати негативні емоції, то поступово ви втратите здоров`я.

Номер слайду 4

На здоров`я також має вплив правильне харчування. Ми їмо для того, щоб рости, міцніти, не хворіти. Від того, що кожен споживає, залежить не тільки розвиток організму, а й самопочуття, настрій. Що треба знати про складові їжі? Щодня в харчовому раціоні повинні бути білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини й обов`язково вода.

Номер слайду 5

У багатьох продуктах рослинного й тваринного походження містяться білки. Це у м`ясі, рибі, молоці, сирі, яйцях, горіхах, крупах, бобових. Вони забезпечують будову й діяльність клітин організму.

Номер слайду 6

У продуктах рослинного й тваринного походження містяться вуглеводи, які забезпечують організм енергією. Це м`ясо, молоко, овочі, фрукти, злаки, мед.

Номер слайду 7

У харчовому раціоні людини кожного дня повинні бути хліб (бажано чорний), картопля, каша (особливо гречана), обов`язково капуста, буряк, морква і фрукти. Жири роблять їжу смачною та запашною. Вони містяться в різних продуктах.

Номер слайду 8

Для організму необхідні мінеральні речовини (солі). Вода – основа життя. У людському тілі її близько 70%. Вона входить до складу крові, слини, шлункового соку. Це сеча і піт. З ними виділяються з організму всі шкідливі речовини. За добу людина повинна вживати 2,5 – 3 літри. З водою в організм людини можуть потрапляти шкідливі мікроби, отруйні речовини. Тому її не треба пити з відкритих водойм. Для харчування треба брати якісну їжу, яка має приємний запах і вигляд.

Номер слайду 9

Ростіть здоровими і сильними, займайтеся фізичною культурою, у спортивних секціях, грайте чи робіть прогулянки на свіжому повітрі, позбудьтеся шкідливих звичок, правильно харчуйтеся, дотримуйтесь особистої гігієни, турбуйтеся про чистоту і порядок. Умивайтеся декілька разів на день, чистьте зуби, слідкуйте за одягом і взуттям, користуйтеся чистим носовим платком. Виконуйте всі ці вимоги і ви будете здоровими.

Номер слайду 10

1. Що потрібне для здоров`я людини? 2. Для чого та як треба вмиватися? 3. Чому корисна ранкова гімнастика? 4. Що треба вносити до щоденного раціону? 5. Для чого необхідно чистити зуби? 6. Чи треба постійно зрізати нігті? 7. Звідки можна пити воду? 8. Скільки води треба випивати за день? 9. Від чого залежить здоров`я? 10. До чого може призвести неякісна їжа?

ppt
Додано
29 жовтня 2020
Переглядів
1388
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку