Презентація "Де можна використовувати електричний струм"

Про матеріал
Презентація розроблена за підручником Т. Гільберг "Пізнаємо природу" 6 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Де можна використовувати електричний струм“Пізнаємо природу” 6 клас

Номер слайду 2

Електричний струм – це упорядкований рух заряджених частинок. Слова “електричний струм”, ”електрика” знайомі кожній людині його використовують в будинках, для освітлення (світильники, прожектори), транспорті, фабриках.

Номер слайду 3

Чи може електричний струм світитись. Це яскравий приклад світлової дії електричного струму. Тобто енергія електричного струму перетворюється на світло. Таку здатність електричної енергії використовують у багатьох освітлювальних приладах.

Номер слайду 4

Електричний струм. Електричний струм та електрична енергія по своїй природі є унікальним явищем. Електричний струм спричиняє різну дію на тіла, речовини, через які він проходить. Розглянь малюнок 41. Що об’єднує всі ці прилади?

Номер слайду 5

Як провідник з електричним струмом може стати магнітом. Електричний струм, коли проходить через металеві провідники, надає їм властивостей магніту.

Номер слайду 6

Як очищають метали від домішок електрикою. Вода є добрим розчинником для багатьох речовин. Розчини солей проводять електричний струм. Процес проходження електричного струму через різні розчини супроводжується виділенням на кінцях провідників нових речовин. У цьому проявляється хімічна дія електричного струму. Цю дію струму використовують для очищення деяких металів від домішок, покриття поверхні одних металів тонким шаром інших. Творче завдання Електричний струм впливає і на людський організм. Як його використовують з лікувальною метою у різних галузях медицини?

Номер слайду 7

Як безпечно користуватись електроприладами. Пам’ятайте! Найчастішою причиною ураження людини електричним струмом є доторкання:до неізольованих провідників;до провідників з пошкодженою ізоляцією;до пошкоджених електроприладів;до металевих елементів конструкції машин і механізмів, які випадково опинилися під напругою.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Коротко про головне. Електричний струм виявляє теплову, світлову, магнітну і хімічну дію. Дію електричного струму широко використовують у побуті, техніці, промисловості, сільському господарстві, медицині та інших галузях. Електричний струм є небезпечним для людського організму. Потрібно знати і дотримуватись правил безпечної поведінки з електропобутовими приладами.

Номер слайду 10

Домашннє завдання Опрацювати матеріал параграфу 12 Завдання 5 сторінка 20 у робочому зошитіТворче завдання Як електричний струм використовують з лікувальною метою у різних галузях медицини?

pptx
Додано
15 жовтня 2023
Переглядів
1096
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку