Презентація"Демократичні революції кінця 80-х — початку 90-х рр. у країнах Центральної та Східної Європи.

Про матеріал

Презентація "Демократичні революції кінця 80-х — початку 90-х рр. у країнах Центральної та Східної Європи. Чехословаччина"

Мета: з'ясувати причини демократичних революцій, методи їх здійснення в країнах Центральної та Cхідної Європи , розвивати вміння аналізувати, порівнювати, висловлювати власну точку зору, працювати з різноманітними історичними джерелами, критично мислити; виховувати зацікавленість історією, почуття патріотизму.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чехословаччина

Номер слайду 2

.1 вересня 1977р група діячів науки та культури виступила з відозвою, у якій розкрила основний зміст вимог та головні напрямки демократизації суспільства спираючись на Декларацію прав людини. Цей документ отримав назву Хартія-77

Номер слайду 3

 З виступу празьких студентів восени 1989 року в Чехословаччині почалася «Оксамитова революція». Гавел був одним з ініціаторів створення «Громадського форуму», що став головною опозиційною силою в Чехії. Популярність Гавела як політика швидко зростала. Був майбутній президент тричі засуджений і мусив емігрувати

Номер слайду 4

18 листопада за ініціативою Хартії- 77 був створений Громадський Форум (ГФ) громадський фронт який об`єднував противників комуністичного режиму.

Номер слайду 5

Студенти а також робітники й інтелегенція що підтримувала їх, не захоплювала будівель і об`єктів КПЧ уникала, сутичок Саме тоді в листопаді 1989р. отримала назву - Оксамитова революція.

Номер слайду 6

29 грудня 1989 р. Федеральні збори обрали президента країни, лідера опозиції Вацлава Гавела.

Номер слайду 7

Головою Федеральних зборів було обрано Александра Дубчека

Номер слайду 8

1 січня на карті Європи з`явилися нові дві держави Чехія і Словаччина

pptx
Додано
20 березня 2018
Переглядів
4106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку