Презентація "День цирку на фестивалі"

Про матеріал
Презентація "День цирку на фестивалі" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво в 5 класі. В презентації міститься матеріал про цирк, циркове мистецтво. Наведені репродукції картин та зразки дитячих робіт з цирковими номерами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День цирку на фестивалі

Номер слайду 2

Сьогодні найвеселіший день на мистецькому фестивалі — день цирку. На одній із площ міста розміщена будівлі цирку — велика скляна напівсфера. Коли виступають повітряні гімнасти, їх польоти видно всім далеко за межами будівлі. Звуки електронної музики, що супроводжує циркові вистави, лунають навкруги. Артисти з усіх куточків галактики радують гостей цікавими виступами. Такі веселощі варто намалювати.

Номер слайду 3

Скарбничка мистецької мудрості Цирк люблять усі — і діти, і дорослі. Циркове мистецтво — одне з найдавніших. Виникло воно з обрядів, трудової та військової діяльності людей і набуло поширення в усіх країнах світу. У ньому поєдналися клоунада, акробатика, гімнастика, пантоміма, жонглювання, фокуси, дресирування тварин, їзда верхи на конях, еквілібристика. А. Полотнова. На уклін Цирк — розважальна вистава: архітек-турна споруда, зазвичай округлої форми, де відбувається вистава.

Номер слайду 4

Якщо циркові номери об’єднані певним сюжетом, виникає цілісна циркова вистава, де в кожного артиста свій образ: кумедний клоун, фокусник-чарівник, відважний дресирувальник, спритний гімнаст, сильний акробат. Визнач професії циркових акторів на картині.

Номер слайду 5

Циркова вистава супроводжується яскравою музикою, що підкреслює ефектність номерів. У цирку вражає не тільки майстерність акторів, але й декорації, спеціальне різнокольорове освітлення, красиві костюми. Циркова вистава підкорює своєю видови- щністю. М. Сучиліна. Цирк. О. Шевченко П’єро та Арлєкін. О. Сапожнікова. Моя красива такса

Номер слайду 6

Погляньте на юних циркових акторів: як по-різному зобразили їх художники. О. Ренуар. Дві маленькі циркачки. П. Пікасо. Поль у костюмі

Номер слайду 7

Зверни увагу на живописну техніку, використану в картині. Е. Дега. Мадмузель Лала у цирку Фернандо. Ж - П. Сьора. Цирк

Номер слайду 8

І. Чоларія. Композиції на тему «Цирк»

Номер слайду 9

Міжнародний день цирку. Щорічно в третю суботу квітня уся світова циркова спільнота і любителі цього дивного мистецтва відзначають надзвичайно веселе свято – Міжнародний день цирку (World Circus Day).

Номер слайду 10

Практичне завдання. Створити композицію « Улюблений цирковий номер» (фломастери, маркери, олівці, гуаш, акварель). Групова робота Знайди композицію, шо найкраше підкреслює особливості циркового номеру. Малюючи людей, застосовуй відповідні пропорції, масштабність — співвілношення навколишніх предметів з розмірами людини. Поради. Створіть колективну композицію «Свято цирку» iз готових робіт. Розмістіть їх на великому аркуші з урахуванням законів перспективи.

Номер слайду 11

Дитячі роботи

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Послідовність малювання клоуна

Номер слайду 18

Запитання і завдання1. Які циркові номери тобі подобаються найбільше?Поміркуй, чому споруда цирку зазвичай круглої форми. З*. Самостійна пошукова робота. Знайди матеріали про історію виникнення цирку в Україні.

Номер слайду 19

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Боднарюк Ольга Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 квітня 2021
Переглядів
6299
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку