Презентація "День домашніх тварин"

Про матеріал
Презентація до свята 30 листопада- День домашніх тварин. Містить дидактичні ігри, загадки, цікаві факти, поради для початківців.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

30 листопада-Всесвітній день домашніх тварин. Підготувала: вчитель початкових класів Півень Ольга Михайлівна

Номер слайду 2

Гра «Домашні і дикі тварини»

Номер слайду 3

Домашні Дикі

Номер слайду 4

Загадки про домашніх тварин

Номер слайду 5

Шерсть гладенька і м’якенька. Спинка гнеться, хвостик в’ється –Тільки лапки цап – царапки!

Номер слайду 6

Довгі вуха, куций хвіст,До мисливства в нього хист. Все знаходить навмання. Це маленьке … .

Номер слайду 7

Все життя вона в одній. У сорочці костяній. Отака невдаха. Хто це? …

Номер слайду 8

Як і зайчик, має вушка,Весь пухнастий, як подушка. Любить моркву, капустину,Лагідний, немов дитина. Білий ніби заметіль,В клітці спить маленький … .

Номер слайду 9

Цікаві факти про котів. У середньому коти витрачають дві третини свого життя на сон. Виходить, що, наприклад, дев'ятирічний кіт не спав лише три роки свого життя. ... Найбільший у наші дні кіт – це тигр. Він може вирости до 4 м, а вага може перевищувати 300 кг. Скільки років вашій кішці за людськими мірками? Якщо вашій кішці 3 роки, це відповідає людському 21 року. Якщо 8 років, то по-людськи – 40. Якщо 14, то 70 людських років. Вуса допомагають котам визначити, чи пролізуть вони в отвір!

Номер слайду 10

Цікаві факти про собак. Собаки здатні розрізняти кольори. Їх світ не є чорно-білим. Однак їх колірна гамма не така широка, як у людини. У собак дуже розвинена здатність до сприйняття запахів. Вони відчувають аромати в тисячі разів краще людини. Собака може «впізнати» свої мітки через рік після того, як позначила. Собаки - дуже гарячі тварини , середня температура тіла 38,3 -39,4. Шоколад є отрутою для собак. У ньому містяться речовини, які викликають ураження її центральної нервової системи.

Номер слайду 11

Наші домашні улюбленці

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Власники тварин повиннідбати про домашню тварину, забезпечити їй достатню кількість їжі та постійний доступ до води;дотримуватись санітарно-гігієнічних норм утримання тварин;забезпечувати тишу з 22.00 до 08.00 та не порушувати громадський порядок;слідкувати, щоб тварина не втекла з місця її утримання;запобігати прояву агресії з боку тварин по відношенню до людей, інших тварин або майна;вигулювати тварину в рамках правил вигулу, не обмежувати в рухах та можливості контактувати з собі подібними;забезпечити за потреби намордником, поводком, нашийником з ідентифікуючими позначками;забезпечувати потрібну ветеринарну допомогу (обстеження, лікування, щеплення тощо).

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
4766
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку