Презентація "День Хліба"

Про матеріал
Презентація " День хліба." Допомога класному керівнику.Ознайомити дітей з видами хліба на нашому столі, прищеплювати бережливе ставлення до хліба.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Румяний. Смачний. Духмяний. Свіжий. Домашній. Запашний

Номер слайду 3

Історія виникнення хліба. Хліб — один з найдавніших продуктів харчування. Витоки хліборобства можна віднайти в Стародавньому Єгипті, Месопотамії. Стародавні люди виготовляли хліб з диких зерен, згодом вдосконалили технології.

Номер слайду 4

Хліб у культурі та звичаях. У багатьох культурах хліб — символ гостинності, достатку та благополуччя. На Україні хліб є святим символом — "Хліб — усьому голова!"В українських традиціях хліб часто дарують як знак поваги, а на весіллях — хліб-сіль.

Номер слайду 5

Процес виготовлення хліба. Збір та обробка зерна: Пшениця, жито, кукурудза. Мелення борошна: Подрібнення зерна на борошно. Замішування тіста: Додавання води, дріжджів, солі. Випікання: Процес, коли тісто перетворюється на ароматний хліб.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Види хліба в УкраїніВиди хліба. Традиційно, види хліба в Україні ділилися на пшеничний, житній, ячмінний, кукурудзяний. Західна Україна вважала за краще випічку з додаванням ячмінного, кукурудзяного борошна, Слобожанський край додавав гречані домішки. На півдні України вирощували найбільшу кількість пшениці, тому хліб тут вирощували, відповідно, в більшій мірі, пшеничний. Найбільшу популярність серед борошняних виробів придбав пшенично-житній та житньо-пшеничний хліб. Розглянемо докладніше ці види хліба (назви вказані вище): Пшеничний. Випікається з борошна вищого гатунку. Готові вироби відрізняються білосніжним кольором із золотистою скоринкою. До цього типу хліба відносяться булки, паляниці, батони і паски. Пшеничні види хліба за формою поділяються на подовий і формовий. Житній. Житній вид випічки готують з сіяного, обдирного або обійного борошна. Така випічка має темний відтінок, липку консистенцію, невеликі розміри, в складі можуть міститися сухофрукти різного типу. 

Номер слайду 8

Найпопулярніші сорти хліба в Україні - поза сумнівом, «Дарницький», «Бородинський», житній круглий, подовий. Пшенично-житній. Такий тип хліба виготовляється з борошна другого сорту (40 відсотків), обдирного-житнього борошна (60 відсотків), а також молочно-кислих бактерій «калоризатор»Найпопулярніші сорти хліба

Номер слайду 9

Користь хліба. Користь хліба полягає в його поживності і насиченості складними вуглеводами. Багато людей помічають, що якщо з'їсти страву з хлібом, то відчуття ситості тримається довше. Хліб багатий вітамінами А, Е і групи В, а також йодом, кремнієм, насиченими жирними кислотами та іншими мікроелементами

Номер слайду 10

Цікаві факти про хліб. В Україні щорічно випікається понад 2 мільйони тонн хліба. У 2005 році встановлено рекорд, коли був спечений найбільший хліб у світі — вагою 4,5 тонни. У світі існує понад 1000 різних видів хліба.

pptx
Пов’язані теми
Навчання грамоти, Презентації
НУШ
Додано
23 листопада
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку