Презентація " День круасана "

Про матеріал
Презентація для виховної години 30 січня національний день Круасанів у групі Кухар. Кондитер.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

30 січня проводиться Національний день Круасанів Класний керівник. Учнів 4 групи Кухар. Кондитер. Валентина Кощук

Номер слайду 2

Походження круасанів оповите величезною кількістю міфів. Багато хто вважає, що батьківщиною круасанів є саме Франція. Та це не так. Насправді рецепт цих смачних кондитерських виробів винайшли в Австрії, а точніше — у Відні. Звідки родом круасан?

Номер слайду 3

Саме там ще у XVII столітті круасани почали випікати на знак перемоги Австрії над Османською імперією. Власне, від цієї знакової події походить і форма випічки у виді півмісяця, адже півмісяць є на прапорі Османської імперії. Існує легенда, що вперше круасан випік житель Відня Пітер Вендлер ще в далекому 1683 році.

Номер слайду 4

Оригінальний круасан називався Kipfel і з'явився в Австрії 1683 року. Август Цанг, австрійський артилерійський офіцер, привіз круасан до Франції, коли відкрив свою віденську пекарню в Парижі. Круасан став національним продуктом Франції 1920 року.

Номер слайду 5

Круасан у наші часи. У 2012 році круасани внесли в список продуктів із географічним статусом, що охороняється законом. Таким чином, круасани, які не були виготовлені на території Франції, автоматично вважаються підробкою. Міністерство сільського господарства Франції заявляє, що для виготовлення справжнього круасана потрібні саме французькі інгредієнти, завдяки яким він отримує свій неповторний смак. Деякі французи схиляються до думки, що круасани, виготовлені за межами їх батьківщини, підривають імідж Франції. За високі смакові властивості круасани включені до меню всіх готелів світу, які бережуть свою репутацію. 

Номер слайду 6

Перші віденські круасани за рецептурою свого тіста більше нагадували хліб і були задумані як хлібобулочний виріб. А ось звичний нам круасан із листкового тіста вигадали вже французи. Завдяки їм ми маємо змогу насолоджуватися легкими, витонченими й надзвичайно смачними круасанами з різноманітними начинками. А до чого тут французи?

Номер слайду 7

Їх можна готувати як з шинкою та сиром, з авокадо та лососем, так і з джемом, згущеним молоком, шоколадом, з сиром та родзинками, з горіховим кремом або варенням. Також він чудово поєднується з будь-якими напоями. Багато хто вважає, що солодкі круасани сприяють збільшенню в організмі людини дофаміну та бета-ендофіну, які відповідають за почуття задоволення.

Номер слайду 8

Щороку асоціація пекарів Парижу випускає рейтинг найкращих виробників круасанів округу. Цей список доволі буденний — його просто розміщують на офіційному сайті, але для пекарів потрапити у це список — визнання. 

Номер слайду 9

Щоб отримати справжнє хрустке тісто для випічки круасана, його в процесі приготування скручують у п'ятдесят шарів і кожен промазують тонким шаром вершкового масла. Серед секретів успішної випічки цих виробів деякі шеф-кухарі називають високий вміст жиру у вершковому маслі (від 84% жирності або більше), заміс тіста за температури +16°С, а вистоювання круасана при температурі +25-26°С та інші. В чому секрет смачного круасана?

Номер слайду 10

Круасан починався як предмет розкоші, але до кінця дев'ятнадцятого століття він став продуктом середнього класу (багаті віддавали перевагу хорошій бріоші). До появи сучасного круасана листкове тісто використовували як гарнір або оболонку, а не для самостійного вживання.

Номер слайду 11

5 цікавих фактів до Дня круасана1. Походять круасани не з Франції. Насправді батьківщиною цієї випічки є Австрія. За легендою, перші круасани було створено у XVII ст. у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми півмісяця: таким чином віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави.2. У Франції круасани вперше почали випікати для королеви. Дружина короля Людовика XVI Марія-Антуанетта була австрійкою й обожнювала ці ласощі. Саме для неї й була випечена перша партія "французьких" круасанів. Проте далі придворної кухні рецепт не поширювався: королева вимагала готувати круасани виключно для неї самої.

Номер слайду 12

3. Здобули популярність після Французької революції. Сталося це завдяки австрійському пекареві Огюсту Зангу. 1839-го чоловік відкрив у Парижі власну пекарню, в асортименті якої й була ця випічка. Протягом десятиліть рецепт удосконалювали. Якщо класичні австрійські круасани було зі звичайного тіста, то згодом їх почали готувати виключно з листкового. Саме останній варіант і став зрештою гастрономічним символом Франції.4. Традиційно для виготовлення круасана тісто скручують не менш як у 50 тонких шарів. Чим більше, тим краще. Кожен із шарів змащують маслом або маргарином.5. Із рецептом круасанів продовжують експериментувати. Нещодавно американські пекарі запропонували новинку — кронат. Вона представляє собою гібрид круасана й пончика. Така випічка вже здобула неабияку популярність серед шанувальників повітряних булочок.

pptx
Додано
23 лютого
Переглядів
91
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку