Презентація День народження Сніговика

Про матеріал
Дана презентація до уроку День народження Сніговика (1 клас) допоможе цікавіше провести урок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬНАРОДЖЕННЯ СНІГОВИКА

Номер слайду 2

Кулі снігові катаю. Та до купоньки складаю. Капелюх – відро стареньке,Ніс морквяний, червоненький…Вийде білий чоловік. Як він зветься?

Номер слайду 3

Сьогодні ви почуєте незвичайну і дуже цікаву історію сніговика та взнаєте таємницю його появи на світ.

Номер слайду 4

Уявіть собі, наших улюблених, милих сніговичків раніше зображали величезними, злими сніговими монстрами. І не дарма — адже колись зими були затяжними і набагато холоднішими.

Номер слайду 5

Стара легенда стверджує, що сніговики – це ангели, бо вони зі снігу, а сніг – дар неба, дар божий. Сніговик – це ангел, який допомагає людям донести їхні прохання самому Богові. Тому сніговиків ліпили зазвичай біля оселі. Їм шепотіли свої мрії та бажання. І люди завжди знали, що на момент танення сніговика прохання було вже донесене Богові…

Номер слайду 6

18 СІЧНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СНІГОВИКІВ.Така чудова ідея прийшла в голову німецькому колекціонеру. Корнеліусу Гретцу, який ще будучи юнаком, почав збиратизображення сніговиків. У 2008 році він увійшов зі своєю колекцією в книгу рекордів Гіннеса! У нього більше 3000 експонатів! І все це – Сніговики !

Номер слайду 7

Чому саме 18 січня? По-перше, в середині січня в багатьох країнах є сніг. По-друге, число 18 схоже на Сніговика, який тримає в руках мітлу.

Номер слайду 8

А в Норвегії вірили, що розглядати сніговиків уночі з-за штор небезпечно! Зустріти снігову фігуру ввечері вважалось поганим знаком. Тому в темний час доби її намагалися обійти стороною. Це вже потім сніговики стали символами зимових свят.

Номер слайду 9

В Європі сніговиків завжди розкішно прикрашали: вбирали в гірлянди, закутували в шарфи, на голови чіпляли старі капелюхи та давали в руки великі, густі мітли. Ніс із морквини задобрював духів урожаю та родючості. Перевернуте відро символізувало достаток в сім’ї.

Номер слайду 10

У Румунії існує цікавий звичай прикрашати сніговика намистом з головок часнику (для здоров’я родини і захисту від злих духів) .

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

В наш час сніговики «стали» добрими героями новорічних казок, їх зображають на вітальних листівках .

Номер слайду 15

Найбільшу у світі сніжну бабу зліплено в США, в м. Бетель в 2008 р. Висота рекордсмена –37 м 20 см, вага – 6 тис. тон снігу. Дві ялини заввишки 9 м слугували йому руками.

Номер слайду 16

НАЙБІЛЬШИЙ СНІГОВИК УКРАЇНИВ Одеській області зліпили сніговика висотою 6м 3 см, діаметром – 11 м. Його ліпили за допомогою лопат і сходів , на нього пішло 3 тонни снігу.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ГРА“Знайди морквинку”

Номер слайду 22

СНІГОВИКСНІГОВИЧКАСНІГОВИЧОКСНІГОВА БАБАСНІГОВИЙ ДІДСНІГОВА РОДИНА

Номер слайду 23

ГРА“ПАЗЛИ”

Номер слайду 24

Номер слайду 25

ВЕСЕЛА МАЙСТЕРНЯ

Номер слайду 26

Номер слайду 27

pptx
Додано
23 січня 2022
Переглядів
922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку