Презентація. "День зустрічі птахів"

Про матеріал
Презентація до виховного заходу "День зустрічі птахів" з метою виховувати в дітей бережливе ставлення до птахів, розширити і закріпити знання учнів про їхню поведінку і спосіб життя, роль і місце у природі, значення у житті людини; розвивати допитливість, спостережливість, інтерес до пташиного світу; учити замислюватись над наслідками своїх дій, сформувати уявлення про зимуючих птахів та птахів, які відлітають у теплі краї. Розкрити видовий склад птахів, які живуть в нашому регіоні, зокрема на Дніпропетров-щині, та птахів, які занесені до Червоної книги України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

22 березня – свято Сороки. Із тіста печуть жайворонків та пригощають ними друзів. 8 травня – приліт співочих птахів. 15 травня – Борисів день (починають співати солов’ї). 29 червня – на Тихона птахи замовкають,а солов’ї співають до Петрового дня – 12 липня. 13 вересня – Купріянів день – журавлиний відліт. 12 листопада – Зіновія – свято синичок. 14 листопада – Кузьминки. На Кузьминки справлялись півневі іменини.

Номер слайду 2

Шпак

Номер слайду 3

Дятел

Номер слайду 4

Ластівка

Номер слайду 5

Синиця

Номер слайду 6

Соловей

Номер слайду 7

Білий лебідь

Номер слайду 8

Польовий соловейко

Номер слайду 9

Гра №1. З переліку вибрати: І – перелітних птахів; ІІ – осілих птахів. Горобець. Зозуля. Деркач. Сорока. Куріпка. Сірий журавель. Зяблик. Ластівка. Синичка. Дятел.

Номер слайду 10

Гра №2. Знайти правильну відповідь: Тіло птаха складається з таких відділів: А) голова, шия, тулуб, кінцівки. Б) голова, тулуб, кінцівки, хвіст. Назвати різні види пір’я птахів: А) контурне, рульове, покривне, пухове. Б) контурне, пухове, криюче.

Номер слайду 11

Гра № 4. З переліку птахів вибрати нічних хижаків і денних. Які з них занесені до Червоної книги України?Нічних Денних. Ластівка криженьсова беркуторел шуліка пугач горобецьчапля чорний грифсич перепелсіра сова скопа шпак іволга

pptx
Додано
15 березня 2020
Переглядів
1088
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку