Презентація " День зустрічі птахів " Навчальний проект.

Про матеріал
План підготовки 1. Проведення бесід по класах про охорону та приваблювання диких корисних птахів. 2. Виготовлення штучних гніздівель для птахів: шпаківень та синичників. 3. Виготовлення гасел та костюмів і масок птахів. 4. Добір малюнків, оформлення колекцій кормів для підгодівлі птахів, створення монтажу із життя птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель біології Підгородецька О. В. День зустрічі птахів. Навчальний проект. КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «АУЛІВСЬКИЙ ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИІ-ІІІ СТУПЕНІВ» АУЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Номер слайду 2

План підготовки до свята1. Проведення бесід по класах про охорону та приваблювання диких корисних птахів.2. Виготовлення штучних гніздівель для птахів: шпаківень та синичників.3. Виготовлення гасел та костюмів і масок птахів.4. Добір малюнків, оформлення колекцій кормів для підгодівлі птахів, створення монтажу із життя птахів.5. Добір художнього матеріалу для декламації, співів та підготовка художньої самодіяльності в окремих класах.6. Складання питань до вікторини про птахів.7. Оформлення приміщення, де має відбуватися свято гаслами, які закликають охороняти птахів, малюнками, плакатами тощо.8. Оформлення виставки кращих робіт учнів, які відображають життя корисних диких птахів – малюнки, ліплення, саморобки з дерева та тканини. 9. Запрошення батьків, учнів старших класів, учителів, громадськості.10. Підготовка виставки книжок про птахів . 11. Організація прийому виготовлених гніздівель .12 Уро-семінар з використанням методу проектів.13 Пташиний калейдоскоп.( Пізнавально-розважальна гра).14 Свято”День зустрічі птахів.”

Номер слайду 3

Інформаційне повідомлення по класам. Міжнародний день птахів.

Номер слайду 4

1квітня Міжнародний день птахів Відзначається з 1906 року. Того року 1 квітня було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів, до якої Радянський Союз приєднався у 1927 році. В усьому світі відзначають Міжнародний день птахів, який проводиться щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішують шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки».

Номер слайду 5

Мультимедійний урок з теми: Клас “ Птахи “З інтелектуалами класу проводиться аукціон знань – суть його полягає не тільки в тому, щоб більш ґрунтовно засвоїти навчальний матеріал, а й представити свої знання у вигляді товару і спробувати продати його за всіма законами і правилами цивілізованої ринкової економіки. ( Призи готували умільці і кулінари класу на уроках трудового навчання. )

Номер слайду 6

Рольова гра Розповідь про птахівництво проводиться у вигляді рольової гри: два бізнесмена - розповідають про свої економічні вигоди склавши самостійно бізнес-плани.

Номер слайду 7

Учні прийняли участь в науково-дослідницькій роботі з тем: “ Технології розведення страусів “ де Мухін Яна була нагороджена грамотою за високий рівень роботи в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу, напрямок с/г.; та “ Розведення перепелів ” підготував Малюк В.

Номер слайду 8

Семінар з використанням методу проектів. Тема: Різноманітність птахів. Роль птахів в екосистемах,їхнє значення для людини. Учений орнітолог. Доповідь на тему: Птахи-синантропи. Підготувала Безстчастна А. План семінару. ( Виступи учні готували заздалегідь )

Номер слайду 9

Експрес повідомлення учнів. “ Цікаві факти “. Підготувала Шпак В.; “ Як літають птахи?” Підготував Мартиненко Б. Зоологія в цифрах. Сімяник М. Експерт зі сфер застосування. Яке значення птахів у природі?Житті людини?

Номер слайду 10

Презентація міні-проектів. Представник науково-дослідницької лабораторії. Презентація на тему: « Об′єкти вивчення».

Номер слайду 11

Сторінками Червоної книги. Конкурс плакатів

Номер слайду 12

Життя після смерті Онлайн інтерв′ю. Виготовлення чучел.

Номер слайду 13

Переможці конкурсу “ найкраща годівничка. Допоможемо птахам узимку!Природоохоронна акція “ Нагодуй синичку “

Номер слайду 14

Загадки про птахів. Народна скарбниця. Прислів′я та приказки про птахів

Номер слайду 15

Пташиний калейдоскоп Пізнавально-розважальний конкурс

Номер слайду 16

Конкурс пташині рекорди.

Номер слайду 17

Конкурс пташиний паспорт

Номер слайду 18

Конкурс “ Дах для птаха “.

Номер слайду 19

Участь початкових класів. Природоохоронна акція“ Моя перша шпаківня “Вчитель: Циганок А. Г. Виховний захід “ День зустрічі птахів “Підготувала: Вчитель Кізь Н. В.

Номер слайду 20

Творча майстерня “ Моя перша шпаківня ”Техніка “ Декупаж “

Номер слайду 21

Штучні гніздівлі для птахів.

Номер слайду 22

Свято “ День зустрічі птахів ”.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Конкурс малюнків. П Т А Ш И Н И Й В Е Р Н І С А Ж

Номер слайду 25

За результатами заходу відзначився колектив-учасників Аулівської ОЗЗСО, перше призове місце. Переможці отримали спеціальні визначники птахів у природі, Червону книгу (тваринний світ) Дніпропетровщини, брошури, плакати і журнали на екологічну тематику.

Номер слайду 26

Дякуємо за увагу !

pptx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
1392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку