Презентація "Дерева на шкільному подвір'ї

Про матеріал
Презентація допоможе вихователям групи продовженого дня у визначенні дерев, які найчастіше можна зустріти на шкільному подвір'ї
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дерева на шкільному подвірї

Номер слайду 2

Катальпа Катальпа - листопадне, декоративне, вічнозелена або листопадне дерево. Виростає до 20 м заввишки, крона округлої форми. Листочки досить великі, 30 см в довжину і близько 20 см в ширину. Можуть бути супротивними, кільчастими довгочерешковими. Квітки лійкоподібної форми, мають приємний аромат

Номер слайду 3

глід звичайний. Листопадний крупний чагарник або невисоке дерево 3-8 м сімейства Розові (Rosaceae). Крона щільна, куляста, округла або яйцеподібна, асиметрична. На гілках у нього є колючки 0,6-2,5 см. Листки оберненояйцеподібні, довжиною 2-6 см, шириною 2-5 см. Цвітіння у глоду рясне, починається навесні або на початку літа, коли листя ще невелике. Квітки глоду білі (рідше рожеві або червоні) діаметром 1,2-1,5 см, зібрані в досить рідкісні щитковидні або зонтичні суцвіття, мають п'ять пелюсток. Плоди глоду дозрівають в серпні. Вони являють собою дрібні яблука розміром 0,5-4 см, кулястої, грушоподібної або витягнутої форми. Плоди можна вживати в їжу і використовувати їх у лікарських цілях. Міцна і довговічна рослина, її вік в природі може досягати 300 років. При цьому вона дуже невимоглива до грунту, невибаглива. Періодичне підрізування, вирізування сухих гілок – ось все, що потрібно при догляді за глодом.

Номер слайду 4

Грецький горіх Горіх може досягати віку 300 років та росте по всій Європі, Азії та в обох Америках. Втім, на різних континентах можуть рости різні види горіхів. Наприклад, чорний горіх ‒ у східній частині Північної Америки чи англійський (або персидський) горіх ‒ в Ірані. Але це дерево не витримує температур нижчих за ‒ 25 ºС. Тому, зокрема, в Росії грецький горіх може рости тільки до північної широти.

Номер слайду 5

Ялина звичайна Струнке дерево висотою 25-­30 м з округлим прямим стовбуром, що поступово тоншає до вершини дерева. Крона конусоподібна, утворена мутовчато-горизонтальними або слабо понилими боковими гілками, кінці яких дещо при підняті. Круглий стовбур покритий нетовстою червонувато-бурою або сірою корою, в молодості вона гладка, а пізніше відшаровується тонкими лусковидними пластинками. Коренева система поверхнева.

Номер слайду 6

Гінкго Білоба Дволопатеве. Дерева гінкго відомі своєю унікальною здатністю до виживання. Вони переносять отруйний смог, кислотні дощі, бідні органічними й мінеральними речовинами ґрунти. Їм не страшні бактерії, віруси, грибкові захворювання й комахи, тому гінкго може з успіхом вирощуватися як декоративна рослина у великих промислових містах. Приміром, у Нагасакі є дерево, якому понад 1200 років.

Номер слайду 7

Японський клен Клени японські ростуть дуже повільно і, як правило, досягають кілька метрів у висоту. В Японії найбільше дерево у віці 100 років, досягає 10 метрів у висоту і 40 сантиметрів в діаметрі стовбура. Зазвичай Клен японський і клен дланевідний виростають до 8 м, а клен віяловий - не більше 2-3 м у висоту.

Номер слайду 8

Магнолія суланжа. Магнолія Суланжа - невеликі листопадні дерева або великі чагарники.  Найчастіше ці магнолії ростуть в кілька стовбурів. У молодих рослин пряма манера зростання, з віком силует магнолії округляється.  Листя магнолії Суланжа прості, видовжені, що чергуються.

Номер слайду 9

Джерела інформації https://flowertimes.ru/katalpa/ 1https://sad.ukr.bio/ua/articles/8536/ 2https://alergia.com.ua/grec-kyj-gorih 3http://ieenas.org/p/ialina-zvichaina-abo-ia-yevropeiska/ 4https://kpi.ua/831-10 5https://blog.florium.ua/chem-primechatelnyj-klen-yaponskij/ 6https://countrysideliving.net/blog/2021/02/magnolia-soulangeana/ 7https://agro-market.net/ua/catalog/item/14593/http://ieenas.org/p/ialina-zvichaina-abo-ia-yevropeiska/https://biosphere.ub.ua/goods/view/10490904/all/glid-zvichayniy-glid-kolyuchiy-cratagus-laevigata/

pptx
Додав(-ла)
Дричак Тетяна
Додано
13 березня 2023
Переглядів
322
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку