Презентація "Держа́ва Бруне́й Даруссала́м"

Про матеріал

Презентацію можна використовувати на уроках географії в 7,10 класах. Дана розробка містить коротку історію, географічне положення, клімат, карти країни Бруней.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комплексна характеристика Брунеюstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 2

Прапор. Герб. Державні символи Брунеюr

Номер слайду 3

Площа: 5,8 тис. км. кв. Населення: 395 тис. чоловік. Столиця: Бандар -Серн-Бегаван Державний лад: конституційна монархія. Глава держави і уряду: — султан. Адміністративний поділ: - 4 округи (district). Офіційні мови: - малайська, англійська. Релігія: - іслам сунітського спрямування. Грошова одиниця: брунейський долар . Візитна картка Брунею

Номер слайду 4

Назва «Бруней Даруссалам» перекладається як «Обитель миру». Це одне з найменших держав Азії, де всього 370 тис. Жителів. Рівень життя населення високий, а правитель Брунею, наслідний монарх – один з найбагатших людей на Землі. Причина процвітання Брунею прихована в його надрах і прибережних водах. Тут зосереджені найбільші запаси нафти і природного газу – основи будь-якої сучасної економіки. З Брунею нафту і газ «спливають» у всі кінці світу, щоб перетворитися в моторне паливо, електроенергію, пластмаси, синтетичні волокна, жири, синтетичний каучук, мастильні матеріали, ліки. Саме нафти брунейці зобов’язані своїм добробутом, безкоштовним медичним обслуговуванням та освітою.

Номер слайду 5

Бруней-Даруссалам Держава розташованау Південно-Східній Азії, на північно-західному березі острова Калімантан і складається з двох окремих областей, розділених приблизно 30-кілометровим ділянкою Малазійської території. На півночі омивається Південно-Китайським морем.

Номер слайду 6

Адміністративний поділ Брунею. Бруней складається з чотирьох округів (district), які називаються дера-дера:1. західний округ — Белайт (Belait) 2. столичний округ — Бруней-Муара (Brunei-Muara) 3. східний округ — Тембуронг (Temburong) 4. західний окру — Тутонг (Tulong)

Номер слайду 7

Клімат тропічний, екваторіальний. Схильний до сильного впливу мусонів з акваторії Південно-Китайського моря. Середньорічна температура +27° З, вологість - 80 —91%. Клімат Брунею

Номер слайду 8

Населення Брунею Річний приріст - 1,73%. Середня тривалість життя - 74 роки у чоловіків, 78 років у жінок. Щільність населення - 62 осіб / км . Етнічний склад: малайці (66%).

Номер слайду 9

Основа економіки - видобуток і переробка нафти і газу (3/4 ВНП) - четверте місце в Світі.

Номер слайду 10

Столиця Брунею. Бандар-Сері-Бегаван, столиця і єдине місто країни, здається дуже великим для його 60-тисячного населення. Це дуже охайне, чисте, сучасне місто з широкими дорогами і багатоповерховими сучасними громадськими будівлями, многчисленнимі мечетями і ринками.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Мечеть Омара Сейфуддина. Мечеть султана Омара Алі Сайфуддіна - одна з найбільш значних і красивих сучасних мечетей на Сході. Побудована в 1958 році, ця гігантська мечеть із золотими куполами стоїть близько до річки в її власній штучній лагуні.

Номер слайду 14

Мечеть Омара Сейфуддина, вигляд з тильної сторони. Вид на мечеть Омара Сейфуддина зі сторони входу

Номер слайду 15

Поселення на водіr

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Водопад Брунею

Номер слайду 18

Річка - Белайт

Номер слайду 19

Дякую за увагу !

pptx
Додано
12 липня 2018
Переглядів
1401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку