Презентація " Діагностувальна робота по темі " Іменник. Прикметник" 3 клас

Про матеріал
Презентація " Мовна тема. Іменник . Прикметник". Презентація містить завдання, які допоможуть з'ясувати як учні засвоїли матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота« Іменник. Прикметник»

Номер слайду 2

Організація класу. Ось і знов дзвінок лунає,Мелодійно і срібно звучить. Він до класу дітей скликає,Щоб успішно нового навчить.

Номер слайду 3

5 квітня. Діагностувальна робота. Мовна темаІменник. Прикметник

Номер слайду 4

1.Іменники відповідають на питання…а) хто?, що? б) хто?, що робить? в) який, яка?2. Обери рядок, де записані всі іменники. А) зелений, смачний, працьовитий. Б) зелень, смак, праця. В) зеленіє, смакувати, працювати3. Слова, що називають ознаки предметів це -А) іменники. Б) прикметники. В) дієслова

Номер слайду 5

4. Визнач рядок, де всі слова є прикметниками. а) вузький, яблучний, холодний;б) вузенький, яблуня, холод;в) вузький, яблуневий, похолодати5. Прикметники змінюються за…а) питаннями, родами і числами;б) числами і часами;в) питаннями, родами.

Номер слайду 6

6. З даного речення випиши словосполучення іменників з прикметниками, визнач їх рід і число. Маленька праця краща за велике безділля.7. Добери до поданих іменників назви ознак (прикметники). Визнач рід прикметників. Груша – (яка?) … . Море – (яке?) … . Ведмідь – (який?)

Номер слайду 7

Фізхвилинка

Номер слайду 8

8. Добери по 3 прикметника, що описують зображений предмет. Словосполучення запиши. Книга. Яблуко. Дерева

Номер слайду 9

9. Утвори з виділених слів о днокореневі прикметники за зразком. Запишисловосполучення. Зразок. Сік і з яблук – яблучний сік. Ланцюжок із золота -_____________________________________________________Компот із вишень – _ _______________________________________________________Іграшка з паперу – _ ________________________________________________________Свято для дітей – _ _________________________________________________________ 

Номер слайду 10

10. Допиши потрібні закінчення, перепиши. Веселка в бурульціВийшов Юрко з хати і побачив велик___ бурульку. Вона звисала з даху. Зійшло яскрав__ сонце, і бурульк___ заблищала різнокольоров_________ вогниками. Юрко стоїть, затамувавши подих від здивування. Красив___ бурулька, мов барвист___ веселка. 

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
4 квітня 2023
Переглядів
688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку