Презентація. Діагностувальна робота. Робота з літературним твором (письмово)

Про матеріал
Діагностувальна робота. Робота з літературним твором (письмово).Діагностувальна робота. Робота з літературним твором (письмово) "Прогаяний день". В.Сухомлинський.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота. Робота з літературним твором (письмово) «Прогаяний день» 3 клас Літературне читання * Дата: Тема уроку:

Номер слайду 2

В. Сухомлинський «Прогаяний день»

Номер слайду 3

Робота з літературним твором (письмово) - перевірка досвіду читацької діяльності

Номер слайду 4

Підготуй аркуш паперу, ручку. Запиши. 1 квітня Робота з літературним твором Прогаяний день Прізвище, ім᾽я

Номер слайду 5

Прочитай уважно текст ПРОГАЯНИЙ ДЕНЬ Мама йшла на роботу рано, до сходу сонця. Вона розбудила Петрика й сказала: – Сьогодні в тебе почалися канікули. Але гаяти часу не можна. Ось тобі робота на сьогодні: посади біля хати дерево й прочитай цю книгу про Далекі Сині Гори. Мама показала, де викопати дерево, поклала на стіл книжку про Далекі Сині Гори й пішла на роботу. Петрик подумав: «Посплю ще трохи». Ліг, задрімав, потім заснув міцно-міцно і снилося йому: біля хати виросло дерево, яке він посадив, а Далекі Сині Гори стали зовсім недалекі й стоять над самісіньким ставком. Прокинувся Петрик – ой, лишенько! Сонце вже серед неба. Хотів зараз же до роботи взятися, та подумав: «Ще встигну…» Сів під грушею. Думає: «Ось посиджу ще трохи та й почну». Потім пішов у садок, ягоди їв, за метеликом ганявся, потім знову під грушею сидів.

Номер слайду 6

Прочитай уважно текст Прийшла мати ввечері й каже: – Показуй, що зробив, сину. А Петрикові нічого показати. Соромно йому й матері у вічі дивитися. – Ходімо, сину, покажу тобі, що люди зробили за той день, що ти прогаяв. Взяла мама сина за руку й повела. Підводить до одного поля й показує: – Вчора тут була стерня, а сьогодні рілля. Тут працював тракторист. А ти байдики бив. Підвела до колгоспного двору, показує багато-багато ящиків з помідорами й каже: – Ці помідори вранці були на полі, а тепер в ящиках. Завтра їх повезуть у місто. Це робила я з жінками. А ти байдики бив. Підвела до великої-великої купи зерна. – Це зерно вранці було в колосках. Хліб скосили й змолотили, зерно привезли на тік. А ти байдики бив.

Номер слайду 7

Прочитай уважно текст Підвела до стінки, вимуруваної з цегли. – Тут вранці був тільки гранітний фундамент, а тепер мур стоїть. Це муляри працювали. А ти байдики бив. Підвела до великого кам’яного будинку, зайшла з сином. На полицях – паляниці, калачі. Усе пахло хлібом. – Це пекарня, – сказала мама. – Ці хлібини вранці були ще борошном, а тепер сам бачиш. Цілий день трудилися пекарі. А ти байдики бив. От що таке прогаяний день. В. Сухомлинський

Номер слайду 8

Дай відповіді на запитання У запитаннях 1,2,3,4,5 обери правильні відповіді та запиши відповідні букви 1. У якому розділі книжки можна помістити прочитаний твір? А Усна народна творчість Б З любов’ю до рідної землі В Бджола мала, а й та працює 2. Чому Петрик не виконав дорученої справи? А Тому, що був у школі. Б Тому, що не мав почуття відповідальності. В Тому, що був зайнятий читанням книжки.

Номер слайду 9

3. У колгоспному дворі хлопчик побачив: А Багато картоплі Б Багато ящиків з яблуками. В Багато ящиків з помідорами Що означає вислів «Байдики бити»? А Вибивати м’яча Б Ходити пішки В Нічого не робити

Номер слайду 10

5. Яке прислів’я найточніше виражає головну думку твору? А. Згаяного часу і конем не доженеш. Б Усе добре у свій час. В Гуляй, дитино, поки твоя година. 6. Встанови послідовність подій у тексті . Запиши подані речення, пронумерувавши їх послідовність 7. Запиши, яку роботу мав виконати Петрик ______________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________

Номер слайду 11

8. Встанови відповідність між словом та його значенням, запиши утворені пари. 9. Продовж і запиши речення. Ходімо, сину, _____________ тобі, що люди ____________ за той день, що ти ___________________. 10. Які поради ти можеш дати Петрикові ? Запиши. _____________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________ Намалюй смайлик, який відображає твій настрій.

Номер слайду 12

Уважно перевір роботу та надішли фото.

ppt
Пов’язані теми
Літературне читання, Презентації
НУШ
Додано
5 квітня
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку