Презентація "Діана Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула» Образ Софі, світ її мрій, бажань, жахів"

Про матеріал
Презентація з матеріалами до уроку зарубіжної літератури в 7 класі на тему "Діана Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула» Образ Софі, світ її мрій, бажань, жахів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діана Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула» Образ Софі, світ її мрій, бажань, жахів

Номер слайду 2

1. Софі працювала у крамниці капелюшків.2. Хаул врятував Софі від цілого війська солдатів, які хотіли забрати її у полон.3. Кальцифер перетворив Софі на Відьму з Пустища.4. Кальцифер – демон вогню, який охороняє будинок і в минулому був зіркою. 5. Опудало-ріпка – це зачарований принц Джастін.6. Софі вирушає до мадам Саліман, прикидаючись матір´ю Кальцифера.7. Хін – це собака, який шпигує за мешканцями замку.8. Хаул, переховуючись від військових, трансформується в демона вогню. 9. Замок переносився з одного виміру в інший за допомогою Кальцифера, якому Хаул віддав своє серце.10. Софі знаходить чарівні двері, які заводять її в минуле.11. Кальцифер повертає серце Хаулові.12. Між Софі і Хаулом зароджується сильне кохання. Гра «Так-Ні».

Номер слайду 3

«Мандрівний Замок Хаула» - одна з найбільш чудових дитячих книг. Добра, казкова, іронічна, барвиста й жива історія. Для дітей ця книжка, як казка-двері в інший світ, з ненав’язливою, але відчутною мораллю в кінці. Вона нагадує, що дива існують, варто лише повірити. Цей твір – справжнісінький казковий детектив, з будинком-головоломкою, що мандрує вулицями трьох різних містечок, дивним і трохи егоїстичним Хаулом, зі справжніми принцами й відьмами, які зачаровують принців. Це досить нетипово для дитячої казки.

Номер слайду 4

Спочатку знайомимось з головною героїнею, Софі – найстаршою дочкою в сім’ї, дівчиною з золотими руками й таким же золотаво-рудим волоссям. Софі дивна – вона розмовляє з капелюшками, які шиє для продажу, і завжди нарікає на те, що вона старша,а старшим ніколи нічого не світить в житті. Софі, злегка кепкуючи з власного нещастя, і того ж вечора вирушає світ за очі. Так вона потрапляє до Мандрівного замку Хаула. Софі – цілеспрямована оптимістка, яка незважаючи на свої душевні жахіття, переборола страх і невпевненість, досягла своїх бажань, збудувала свій власний світ – вимір, в якому панує добро, милосердя та кохання.

Номер слайду 5

Світ Софі складається з її мрій , бажань та жахіть. Яку ж заповітну мрію мала ця юна дівчина ? (Повернути молодість своєму тілу, бо незважаючи на силу закляття в душі завжди залишалася сама собою.)--- Які бажання непокоїли душу та серце Софі? (Розгадати таємниці господаря та мешканців замку, допомогти вирішити їх проблеми.)--- Чого найбільше боялася Софі ? (Вона боялася залишитися старою, так і не відчувши насолоди повноцінним життям.)--- Що допомогло героїні здійснити свої бажання та позбавитися своїх жахіть? (Віра, надія, кохання, цілеспрямованість та наполегливість.)

Номер слайду 6

Софі Хаттер– дівчина 18 років, капелюшниця з містечка Маркет-Чиппінг. Найстарша з трьох сестер, вона надзвичайно багато читала, доглядала сестричок і готувала Марту до пошуків щасливої долі. Вона дуже спритно вправлялася з голкою і шила одяг для сестер. Для Софі найголовніше в житті – її сестри, заради Летті вона й наважилася одягти семимильні чоботи. Відьма Пустирищ перетворила її на старезну бабусю.

Номер слайду 7

Летті – середня з сестер, була дуже вродливою і була впевнена, що у неї буде сама щаслива доля з трьох сестер. Мала неабияку популярність серед хлопців. Вона була струнка, моторна, спритна. Марта – наймолодша з сестер. Найкмітливіша з трьох сестер. Фанні Хаттер — мачуха Софі.

Номер слайду 8

Хаул – високий зеленоокий юнак у напрочуд розкішному блакитному зі сріблястим шиттям костюмі. Мав подовгасте вузьке обличчя з білявим волоссям, яке спадало йому на очі.

Номер слайду 9

Кальцифер – вогняний демон, що живе в замку Хаула й приводить його в рух; має таємну угоду з Хаулом, яку прагне розірвати з допомогою Софі. Замок переносився з одного виміру в інший за допомогою Кальцифера, якому Хаул віддав своє серце.

Номер слайду 10

Відьма Пустирищ – зла відьма. Це огрядна пані, з плечей спадала соболина накидка, а туго обтисле чорне плаття так і виблискувало діамантами. Обличчя дами було продумано прекрасним. Горіховий відтінок волосся дуже молодив її.

Номер слайду 11

Майкл – 15-річний учень Хаула, що зостався один и прийшов до Чарівного Замку, бо більше іти було нікуди. Опудало-ріпка – це зачарований принц Джастін. Хін – це собака, який шпигує за мешканцями замку.

Номер слайду 12

Творче завдання: Усно відтворіть події, які розгортались у Мандрівному Замку з погляду Хаула

Номер слайду 13

Усно відтворітьподії, які розгортались у Мандрівному Замку з погляду Софі

Номер слайду 14

Знайдіть у романі детективні та казкові елементи.

Номер слайду 15

Мені здається, що такі книги, як «Мандрівний Замок Хаула»…Роман Діани Джонс «Мандрівний Замок Хаула» володіє…Весь сюжет – головоломка і купа несподіванок. Так і хочеться вирушити …

Номер слайду 16

Створіть фейсбук сторінку свого улюбленого героя (чи героїню) роману «Мандрівний Замок Хаула»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Копіна Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Буц Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 травня 2023
Переглядів
6347
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку