Презентація "Дихальна система"

Про матеріал

Презентація створена до уроку відкриття нових знань за освітньою технологією "Росток"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дихальна система. Дихання. Будова органів дихання3 клас (за освітньою технологією “Росток”)Виконала вчитель початкових класів Балабинської гімназії “Престиж” Латун Л. А. Навколишній світ

Номер слайду 2

Органи дихання

Номер слайду 3

Дихання - ознака всіх живих істот. Людина дихає постійно, в тому числі і уві сні. Повітря може надходити в організм людини через рот і через ніс. Але для дихання пристосований саме ніс. Чому?

Номер слайду 4

Носова порожнина. Повітря очищається від пилу і мікробів:за допомогою волосків, котрі є в носових отворах;за допомогою слизу, який постійно є у нас в носі. Повітря зігрівається, перш, ніж потрапить до організму. Внутрішні стінки носа вкриті безліччю кровоносних судин, по яких тече тепла кров. Вона й зігріває повітря у носі.

Номер слайду 5

Гортань - верхня частина дихального горла - складається з хрящів. У гортань потрапляє лише повітря. Еластичний хрящ - надгортанник- прикриває гортань під час ковтання. Тому їжа у гортань не потрапляє. Хрящові пластини іншого хряща утворюють кадик. У гортані розміщуються голосові зв’язки.

Номер слайду 6

Досліджуй. Подумай. Спробуй відтворити звуки. Визнач, на вдиху чи на видиху утворюється звук. За допомогою якого органа ми вимовляємо звуки, слова?Як, на твою думку, впливає на голосові зв’язки несамовитий крик, невмілі співи, вживання дуже холодних напоїв?

Номер слайду 7

Трахея ділиться на дві широкі трубки - бронхи.трахея і бронхи. Бронхами повітря простує прямісінько до легень. Кожен бронх з’єднаний з однією легенею.

Номер слайду 8

Легені - головний орган дихання. Легені складаються з величезної кількості малесеньких пухирців, заповнених повітрям - альвеол. Альвеоли пронизані кровоносними судинами. Через стінки цих судин кисень потрапляє в кров. А кров розносить кисень по всьому організму.

Номер слайду 9

Діафрагма - м’язова прокладка під легенями. На вдиху діафрагма опускається й вільний простір навколо легень збільшується. Повітря наповнює легені. На видиху - навпаки: діафрагма піднімається. Це змушує повітря, у якому мало кисню, вийти з легень.

Номер слайду 10

Досліджуй. Зроби декілька глибоких вдихів і видихів, відчуй, як піднімається та опускається твоя діафрагма.

Номер слайду 11

Робота у посібнику, ст. 32 У кого на малюнку діафрагма піднялася, а в кого - опустилася? Підпишіть під малюнками.

Номер слайду 12

Використані джерела. Освітньої програми початкової школи Педагогічна технологія «Росток»: Початкова школа Цикл ІІ (3-4) класи;Навколишній світ. 3 клас. 3 частина./Пушкарьова Т. О. - С.: ТОВ НВП “Росток А. В. Т.”, 2023https://educat.at.ua/Зображення

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
29 січня
Переглядів
127
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку