Презентація "Ділення на двоцифрове число способом добору (51:17)

Про матеріал
Презентація з математики для роботи з учнями 3 класу на тему "Ділення на двоцифрове число шляхом підбору (51:17).Допоможе формувати в учнів вміння виконувати ділення двоцифрового числа на двоцифрове шляхом підбору (також можна використовувати під час дистанційного навчання)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ділення на двоцифрове число способом добору (51:17)Підготувала вчитель початкових класів Ковальчук Г . Т.

Номер слайду 2

Висновок № 867 (усно)51 : 17=?17* 2=3417*3=51 Отже, 51: 17= 3 Зверни увагу! Щоб поділити 51 на 17, потрібно дібрати таке число, яке в добутку з числом 17 дасть число 51

Номер слайду 3

№868 ( Усно)24: 12=12* ?= 2464:16=?16* ?= 64

Номер слайду 4

№ 869 (письмово)Дівчатка знаходять частку способом підбору перших двох стовпчиків, а хлопчики- других двох стовпчиків.

Номер слайду 5

Перевір:72:18=418* 2=36 -не підходить;18* 3= 54 не підходить;18* 4=72- підходить;75:25=325*2=50-не підходить;25* 3=75- підходить;42:14=314*2=28-не підходить;14*3=42- підходить;80:16=516*2=32-не підходить;16*3=48-не підходить;16*4=64-не підходить;16*5=80- підходить;96:24=4 24*2=48-не підходить;24*3=72-не підходить;24*4=96- підходить;75:15=515*2=30-не підходить;15*3=45-не підходить;15*4=60-не підходить;15*5=75- підходить;63:21=321*2=42-не підходить;21*3=63- підходить;54:18=318*2=36-не підходить;18*3=54- підходить;

Номер слайду 6

Робота з підручникомm/read/004756521bcfca25ada73https://ru.calameo.co

Номер слайду 7

Перевір рівняння №870х* 16=64х=64:16х=4__________4*16=64 64=64300*Z=600 Z=600:300 Z =2_____________300*2=600 600=600

Номер слайду 8

Перевір № 87114*4:7=8 (ст.) - у кожній кімнаті.

Номер слайду 9

Перевір №8723в.- на 6дн.-36 кг?в.-на 1день-20 кгІ спосіб1)36:6=6 (кг)- дають сіна 3 вівцям за 1 день;2) 6:3=2(кг) - дають сіна 1 вівці за 1 день;3) 20: 2=10(в.) - вистачить сіна 10 вівцям на 1 день;Вираз: 20: (36:6:3)=10(в.)Відповідь: 10 вівцям вистачить сіна на 1 день.ІІ спосіб1)36:3=12 (кг)- дають сіна 1 вівці за 6 днів ;2) 12:6=2(кг) - дають сіна 1 вівці за 1 день;3) 20: 2=10(в.) - вистачить сіна 10 вівцям на 1 день;Вираз: 20: (36:3:6)=10(в.)Відповідь: 10 вівцям вистачить сіна на 1 день.

Номер слайду 10

Домашнє завдання№ 874- за зразком № 867,№ 875

pptx
Додано
28 жовтня 2020
Переглядів
342
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку