Презентація "Дирявий пакет. Вивчаємо еластичність".

Про матеріал
Презентація за темою "Дирявий пакет. Вивчаємо еластичність" для учнів 3 класу які приєдналися до STEM освіти .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дірявий пакет: вивчаємо поняття еластичності.

Номер слайду 2

Цікаві факти про поліетилен… Це один з найпоширеніших і найдешевших пластиків у світі, на рік виробляють близько 80 мільйонів тон поліетилену. При цьому він легший за воду. Матеріал твердий, безколірний і жирний на дотик. Горить без кіптяви, повільним синюватим полум’ям. Стійкий до води. Застосовується у медицині, у хімічній промисловості, в сфері електротехніки. Та і в побуті поліетилен широко використовується — з нього роблять водопровідні труби, плівки, бутилі тощо.

Номер слайду 3

У поліетилену цікаві характеристики. Поекспериментуємо з еластичністю матеріалу.

Номер слайду 4

Еластичність (пружність) — це властивість тіла відновлювати форму та об’єм (або лише об’єм), коли припиняється дія зовнішніх деформуючих сил. Пружність

Номер слайду 5

Приклади еластичностіГума

Номер слайду 6

Нейлон

Номер слайду 7

Латекс

Номер слайду 8

Чикл - сік манілкара запота.

Номер слайду 9

Еластичний бинт

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Для експерименту ми взяли поліетиленовий пакетик з водою — зразок еластичного матеріалу. Щоб перевірити еластичність, деформували його заточеними олівцями (можна брати зубочистки, шпажки та інші гострі видовжені предмети).

Номер слайду 12

Хід роботи: Налийте в пакет воду. Зверніть увагу, що поліетилен НЕ має бути дуже тонким, бо пакет розірветься вже від тиску самої води. У наповнений пакетик починайте втикати олівці з гострим кінцем «навиліт». Якщо все зробити правильно і обережно, результат здивує. Дірявий пакет збереже воду всередині, так само, як і цілісний.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Секрет у тому, що гострий кінець майже не витискає воду з пакету. І отвір зразу закривається, як пробкою. А поліетиленові стінки пакету еластично розтягуються, легко пропускають олівець та обволікають стрижень, не випускаючи рідину в отвір.

Номер слайду 15

pptx
Додано
23 жовтня 2022
Переглядів
197
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку