Презентація "СИМВОЛИ КРАЇН"

Про матеріал
Презентація "Симворли ккраїн" для учнів 3 класу з предмету ЯДС. Іінформація та зображення символів різних країн світу: Канади, США, Ірландії та ін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Символи країн. Підготувала Н. С. Полевська

Номер слайду 2

СШАОкрім кока-коли та джинсів, національними символами є Статуя Свободи, Білий дім, як президентська резиденція, Капітолій - втілює парламентську владу і будівля Верховного Суду у Вашингтоні. Народними символами можна вважати бейсбол і американський футбол, яблучний пиріг, гамбургери і хот-доги, віскі бурбон, а також Голлівудські кіностудії. 

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Канада. Символом країни є лист цукрового клена, а не будь-якого іншого. Він росте на південному сході Канади, де селилися перші емігранти з Європи. Вони, слідом за місцевими індіанцями, стали використовувати замість цукру кленовий сироп. Бобер - ще один національний символ, що поєднує в собі працелюбність, миролюбність і ділову заповзятливість. Лось в Канаді - особливо шановане тварина.  Згідно їх легендою індіанців, саме лось повернув людям тепло і вогонь, які вкрав викрадач Сонця. Королівська канадська кінна поліція (КККП) - унікальне поліцейське формування, що володіє всіма повноваженнями з охорони порядку і безпеки країни.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ірландіяконюшинасвяткування Дня Св. Патрика, який з`єднав три конюшині, якого друїди вважали символом циклічності, нескінченності життя і єдністю стихійдруїдиарфатемнй ельлегенди про тролів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Франція. Геральдична лілія. Саме ця квітка - символ Франції з часів монархії. Його використовували в геральдиці королі, він зображений на стародавньому гербі країни і позначає насамперед національну спадкоємність. Галльський півень символізує бійцівський дух, незалежність, навіть задерикуватість французів. Його зображення присутнє на друку держави, а також на огорожі Єлисейського палацу, де знаходиться резиденція президента. Раніше використовувалося для карбування монет.Єлисейські поля.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Нідерланди

Номер слайду 11

Японія

Номер слайду 12

Австрія

Номер слайду 13

Єгипет

Номер слайду 14

Китай

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Земляная Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
3681
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку