Презентація "Дітям про хліб"

Про матеріал
Презентація «Про хліб» допоможе вихователю дитячого садочка і батькам розповісти такі прості істини, як що таке хліб, з чого його виробляють та хто цим займається. Тут язібрала іюстрації, загадки, прислів’я та приказки,легенду аби дитині було легше та веселіше сприймати інформацію. Так у мнемотаблиці я прагнула розповісти про процес виробництва хліба від моменту його посадки,до подачі до столу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дітям про хліб

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Хліб і золото (легенда)   Колись ще давно на галицькій землі жив-панував король Данило. Був король багатий та мав власного майстра, який виготовляв йому срібні та золоті гроші. Майстер працював у залі, де була каса під суворим наглядом короля, який відкривав залу, аби майстер зайшов і мав змогу працювати, та зразу ж закривав за ним двері. Лише після роботи король власноруч випускав майстра із зали з касою. Тож лише він знав про справжнє багатство Данила, і так розжився, що геть забув як це голодним бути, і каже королю:     - Золото — то цар.     - Ні, майстре, то хліб — усьому голова, - виправляє його Данило.     - Та ні, золото та срібло, - сперечався з королем майстер.     Сперечалися чоловіки, аж поки королю це не обридло і не пішов він геть з майстерні. А наступного дня бачить Данило — а на стіні майстерні напис: “Хліб — болото, а всьому голова — срібло й злото”.     На це король лише промовчав. А наступного ранку, як зазвичай, він привів майстра, замкнув його, а тут новини від гінця — ворог наближається, треба рушати у похід. Так Данило зібрав військо та відправився захищати рідний край, а от про майстра забув зовсім. А відчинити його ніхто не мав права, бо був такий наказ короля, інакше — смерть.   Минуло кілька місяців. Данило з військом повертаються додому, перемога дісталась їм. Але ні майстра, ні подарунка на честь перемоги, на який король так чекав, не було. І ось Данило згадав. Швидко зістрибнув з коня та підбіг до каси, відчиняє, а там кістяки на купі золота — все, що залишилось від майстра. А на стіні золотом написано: “Срібло, золото — то болото, а хліб — цар”.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Зерно. Вадим Крищенко. У землі сховалось,Щоб зимою спати,Піднялось весною. З теплої ріллі. Влітку з нього виріс. Колосок вусатий,Щоб пишалась осінь. Хлібом на столі. Хліб. Лідія Компанієць. Тільки-но з печі,Скоринка в золі –Свіжа хлібина. Лежить на столі. День розпочався. З цієї хлібини…В ній наш достаток,Могутність країни,Наших морів. Нестривожена синь,Шлях до зірок. У космічну глибінь. Кажуть в народіПравдиві слова: Хліб-годувальник –Всьому голова!Пахне хліб. Платон Воронько Як тепло пахне хліб! Любов’ю трударів, І радістю земною, І сонцем, що всміхалося весною, І щастям наших неповторних діб. Духмяно пахне. Загадки про хліб українською мовою Був зерном він у землі, Став із сіллю на столі. З ним їсти ми сідаємо, І гостей стрічаємо. (хліб) Хоч не солодкий, Та дуже смачний, Хоч сам маленький, Проте дорогий. Сядемо обідати – Він на столі. Люблять його І дорослі, й малі. (Хліб). Прислів’я про хліб. Багато снігу — багато хліба. Без хліба —не обід; без капусти — не борщ.  Без хліба половина обіда. Без зубів лихо, а без хліба ще гірше. Без хліба і без води погано жити. Без солі, без хліба немаєКраще сухий хліб з водою, ніж паляниця з бідою. Краще їсти хліб з водою, ніж жити чужиною. Ліпше свій хліб недопечений, ніж чужий

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сергійчук Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
6279
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку