Презентація "Дивовижні дерева світу"

Про матеріал
Рослинний світ вражає своїм розмаїттям. У презентації представлені найнезвичайніші дерева. які зустрічаються в різних куточках нашої планети.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дивовижні дерева світу

Номер слайду 2

                                     Будова дерева

Номер слайду 3

Райдужний евкаліпт. Евкаліпт райдужний отримав свою назву за свій ошатний стовбур, розфарбований всіма кольорами веселки. Верхній шар кори райдужного дерева щорічно оновлюється. Вирощують для декоративних цілей і для виробництва якісного білого паперу.

Номер слайду 4

Райдужний евкаліпт

Номер слайду 5

Аденіум - зловісна Роза ПустеліАденіум вперше був виявлений європейськими дослідниками Джоханом Ромером і Джозефом Шульцем на території Адена та отримав назву за місцем свого зростания. Народні назви — «пустельна троянда», «удавана азалія», «неправильний баобаб», «нога слона». Це дуже отруйне дерево.

Номер слайду 6

Аденіум - зловісна Роза Пустелі

Номер слайду 7

СейбаЄ одним з найбільших і найвищих дерев в тропіках Західної півкулі. Сейба - дерево, що володіє особливістю. Стовбур рослини і гілки рясно вкриті колючими великими шипами. Зустрічаються і екземпляри сейби без шипів.

Номер слайду 8

Сейба

Номер слайду 9

Драконове дерево. Драконове дерево росте повільно, поступово його стовбур починає розгалужуватися. У цієї рослини немає річних кілець, із-за чого визначити точний вік дерев неможливо. Їх життєвий цикл ділиться на чіткі стадії: юність, зрілість, старість. Перша стадія триває близько 35 років, після чого настає зрілість. У цей період драцена починає плодоносити. На стовбурі пропадають рубці від листя, з’являються гілки. У стадії зрілості, яка може тривати століттями, починається виділення смоли.

Номер слайду 10

Драконове дерево

Номер слайду 11

Баобаб Це дерево, що росте в африканських саванах. Баобаб – унікальне дерево. Його величезний стовбур, роздутий немов бочка, здатний запасати воду в сезон дощів. Він не боїться нічого, навіть піщаних бурь, оскільки його величезні коріння добре закріплені в грунті. У сезон посухи його листя жовтіє, дерево ніби зменшується і переживає несприятливий час, сповільнюючи свою життєдіяльність. Навіть терміти не можуть пошкодити деревину баобаба – вона просякнута вологою немов губка. Баобаби приносять людям велику користь. Листя вживають у їжу як приправу, з кори в’ють мотузки, плетуть кошики і гамаки, плоди цінують за смачну м’якоть. Плодами баобаба люблять ласувати і мавпи.

Номер слайду 12

Баобаб

Номер слайду 13

Ксанторея (Дерево-трава)Ксанторея має тонкі листя, що схожі на траву. Її називають австралійським деревом або хвостом кенгуру. Деревина ксанторей служить будівельним матеріалом і йде на різні вироби. Смолу, що місцеве населення виділяє з цих рослин, використовують для виготовлення лаку, але не дуже високої якості.

Номер слайду 14

Ксанторея (Дерево-трава)

Номер слайду 15

Секвойя. Секвої ростуть лише в одній країні світу — США. Звичайно, спробувати виростити секвою з саджанця може кожен, але це дуже трудомістке і довге заняття. Оскільки ці дерева — довгожителі, то ростуть вони дуже повільно — близько 2 метрів за 100 років. А ще саме секвоя — одне з небагатьох дерев, які мають стійкість до лісових пожеж. Мало того — вони навіть корисні для цього виду дерев. Вогонь знищує шкідників і конкурентів, які закривають сонячне світло для молодих нащадків секвої. А попіл служить добривом.

Номер слайду 16

Секвойя

Номер слайду 17

Ходяча пальма. Пересуваються дуже повільно і можуть пройти до 20 метрів на рік. Деякі дослідники вважають, що коріння сприяють стійкості на болотистій місцевості. А інші висувають припущення, що нестандартна коренева система допомагає дереву рости вгору і поглинати більше світла без збільшення товщини стовбура.

Номер слайду 18

Ходяча пальма

Номер слайду 19

Кактус Кактуси — це колючі рослини, які можуть рости в найскладніших умовах. Їх часто вирощують як домашні рослини. Всього в світі існує близько 3 тисячі видів кактусів. Кактуси — довголітні рослини, деякі види живуть сотні років. У стеблах кактусів зберігаються запаси води, яка, як правило, безпечна для людини але обережно, є отруйні кактуси.

Номер слайду 20

Кактус

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
8 січня 2022
Переглядів
1884
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку