Презентація на тему "Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики"

Про матеріал
Презентація на тему "Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики Підготувала: Терехова І. С.

Номер слайду 2

«Ми навчаємося не для школи, а для життя» Сенека Молодший«Ми хочемо перейти від школи, яка напихає дітей знаннями які дуже швидко застарівають, до школи компетентностей» Л. Гриневич

Номер слайду 3

Нова українська школа. Нова українська школа – це ключова реформа Мінестерства освіти і науки . Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка буде давати учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боячись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж пободається відвідувати цю школу, адже тут панують спаівпраця та взаєморозуміння.

Номер слайду 4

Особливості сучасного уроку: Оновлення змісту, форм та методів навчання на основі нових підходів. Запровадження перспективних наукових досягнень, інноваційних технологій. Підвищення мотивації учнів за рахунок інтерактивних форм представлення навчального матеріалу, засобами використання міжпредметних зв’язків. Забезпечення доступу учнів до різноманітної навчальної інформації засобами ІКТ. Підвищення мотивації до самостійного навчання ( засоби автодидактики, володіння навичками аналітичної діяльності, розвиток критичного мислення). Активне використання методів взаємного навчання. Розвиток творчого потенціалу учнів, ініціативності, активності.

Номер слайду 5

Випускник нової української школи:5

Номер слайду 6

Середня освіта як сукупність компетентностей:6

Номер слайду 7

Ключові компетентності освіти. Вільне володіння державною мовою - уміння грамотно висловлюватися рідною мовою, доречно та коректно вживати в мовленні математичну термінологію. Спілкування іноземними мовами з використянням числівників, математичних понять і термінів. Математичне компетентність – уміння оперувати числовою інформацією, геометричними об'єктами на площині та в просторі, розв'язувати задачі практичного змісту, будувати математичні моделі реальних об'єктів, процесів і явищ, використовувати математичні методи у життєвих ситуаціях.

Номер слайду 8

Основні компетентності у природних науках і технологіях – уміння розпізнавати проблеми, що вникають у довкіллі і які можна розв'язати засобами математики.Інформаційно-цифрова компетентність – діяти за алгоритмом та складати алгоритми, визначати достатність даних для розв'язання задачі. Уміння вчитися впродовж життя – організовувати та планувати свою навчальну діяльність, моделювати власну освітню траєкторію, доводити правильність власного судження та визначати помилковість.

Номер слайду 9

Ініціативність і підприємливість – генерувати нові ідеї, вирішувати життєві проблеми, аналізувати, прогнозувати, ухвалювати оптимальні рішення. Соціальна і громадянська компетентності – висловлювати власну думку, слухати і чути інших, оцінювати аргументи та змінювати думку на основі доказів, співпрацювати в команді, аналізувати власну економічну ситуацію, користуючись математичними методами.

Номер слайду 10

Обізнаність і самовираження у сфері культури – здійснювати необхідні розрахунки для встановлення пропорцій, відтворення перспективи, створення об'ємно-просторових композицій, унаочнювати математичні моделі, зображати фігури, графіки, рисунки, схеми, діаграми. Екологічна грамотність і здорове життя – усвідомлювання взаємозв'язку математики та екології на основі статистичних даних, ощадне та бережливе відношення до природних ресурсів, чистоти довкілля та дотримання санітарних норм побуту.

Номер слайду 11

Такі ключові компетентності, як вміння вчитися, ініціативність і підриємливіть, екологічна грамотність і здоровий спосіб життя, соціальна та громадянська компетентності можуть формуватися на уроках математики. Виокремлення в навчальних програмах таких наскрізних ліній ключових компетентностей як «Екогологічна безпека й сталий розвиток» - це формування в учнів соціальної активності, відповідальності й екологічної свідомості, у результаті яких вони дбайливо й відповідально ставитимуться до довкілля, усвідомлюючи важливість сталого розвитку для збереження навколишнього середовища й розвитку суспільства.

Номер слайду 12

«Громадянська відповідальність» - це формування відповідального члена громади й суспільства, який розуміє принципи й механізми його функціонування, а також важливість національної ініціативи. «Здоров'я і безпека» - це становлення учня як емоційно стійкого члена суспільства, здатного вести здоровий спосіб життя і формувати навколо себе безпечне життєве середовище. «Підприємливість і фінансова грамотність» -це забезпечення кращого розуміння молодим поколінням українців практичних аспектів і фінансових питань.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
8 січня 2022
Переглядів
1039
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку