Презентація "Дія спиртів на організм".

Про матеріал
Матеріал допоможе усвідомити моральну та соціальну відповідальність за наслідки вживання алкогольних напоїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дія спиртів на організм людиниstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Метанол або метиловий спирт та його вплив на організм людини

Номер слайду 3

З водою змішується в будь-яких співвідношеннях. Добрий розчинник для багатьох органічних речовин. Горить синюватим полум'ям. Метиловий спирт — отруйна речовина, що діє на нервову і судинну системи людини. При попаданні в організм людини 10 мл метанолу може призвести до важкого отруєння, до сліпоти; попадання 25-30 мл метанолу призводить до смертельного випадку.

Номер слайду 4

Етанол або етиловий спирт та його плив на організм людини

Номер слайду 5

Етанол являється причиною гострих та хронічних отруєнь. Приблизно 20% будь-якого алкогольного напою абсорбується в шлунку, а 80% — у кишечнику. Потім спирт розноситься кров'ю по всьому тілу. Печінка руйнує (окисляє) спирт із майже постійною швидкістю: приблизно 0,5 л пива або 0,3 л віскі за годину. Таким чином розпадається майже 90% алкоголю та утворюються вуглекислий газ і вода, а решта 10% виводяться через легені або шкіру.

Номер слайду 6

Вплив алкоголю на організм залежить від кількості спирту, що досягла мозку через кров. Рівень алкоголю в крові залежить від: кількості випитого, здатності печінки окислювати алкоголь, маси самої людини, тому що кількість крові в організмі пропорційна їй, і чим крупніша людина, тим сильніше кров розбавляє спожитий алкоголь, швидкості споживання алкоголю, чим повільніше людина п'є, тим слабкіше його вплив,одночасного приймання їжі, тому що споживання алкоголю натщесерце має більш сильний і швидкий ефект, ніж споживання під час або після їжі, яка може зв'язувати його.

Номер слайду 7

Рівень алкоголю у крові визначає стан і поведінку людини:0,2 г/л — відчуття тепла, дружелюбність, час візуальної реакції знижується; 0,6 г/л — відчуття ментальної релаксації, гарне загальне самопочуття, подальше легке погіршення здібностей; 0,9 г/л — надмірна емоційність, балакучість, утрата гальмуючого контролю, відчуття притупляються;1,2 г/л — хитка хода, сплутаність мови;1,5 г/л — отруєння; 2 г/л — утрата працездатності, депресія, нудота, утрата керування сфінктерами; З г/л — ступор (заціпеніння); 4 г/л — утрата свідомості, коматозний стан;6 г/л — смерть від серцевої та дихальної недостатності.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за увагу!!!ppt_xxshearppt_x

pptx
Додано
1 листопада 2021
Переглядів
7298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку