Презентація "Дизайн одягу"

Про матеріал
Презентація до уроку за темою: "Дизайн одягу" (Мистецтво: інтегрований курс, 7 клас)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дизайн одягу. Розробкаучителя історіїХарківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 146 Харківської міської ради. Нужненко Любові Олександрівни

Номер слайду 2

Світ одягу нескінченно різноманітний Кожний народ нашої планети має свій самобутній, неповторний за формою, конструкцією, матеріалами й кольорами національний одяг, призначення якого — захистити людину від негативного впливу довкілля, несприятливих кліматичних та погодних умов.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Одяг – це сукупність предметів і виробів (із тканини, хутра, шкіри тощо), створених людьми для захисту тіла. А такі різні за звучанням слова, як костюм, туалет, гардероб, позначають одне й те саме поняття — «одяг»

Номер слайду 5

Дизайн одягу— це один із напрямів творчої діяльності метою якої є проектування комфортного, функціонального й естетичного одягу, що відповідає матеріальним і духовним вимогам споживача.

Номер слайду 6

Матеріал, конструкція, силует, аксесуари зазнавали змін, підкорюючись моді. Поняття «мода» вміщує звички, смакові уподобання, що панують у певну добу в певному суспільному середовищі.

Номер слайду 7

Стилі одягу

Номер слайду 8

Класичний стиль - це стримана простота в лініях, лаконічність. Діловий стиль одягу. Основна ідея полягає в тому, щоб одяг не відволікав увагу від ділових якостей співробітника. Одяг у діловому стилі має бути стриманим та елегантним, але при цьому, на відміну від класичного, діловий стиль схильний до модних тенденцій.

Номер слайду 9

Спортивний стиль відрізняється вільним кроєм одягу, що не обмежує руху. Такий одяг призначений для занять спортом та активного відпочинку. Стиль casual (кежуал)- найпоширеніший і популярний стиль, який передбачає сучасний (модний) повсякденний, практичний і зручний одяг. Він може поєднувати в собі елементи інших стилів, але відмінною його рисою є комфортність і зручність

Номер слайду 10

Романтичний стиль в одязі покликаний створювати піднесений та витончений образ. У жіночому одязі для цього стилю властивим є використання рюшів, воланів, довгих суконь легкого крою. Для чоловіків характерні жилети, шийні хустки, сорочки з широкими рукавами. Для стилю є властивим використання тканин із зображенням квітів та пастельна колірна гама.

Номер слайду 11

Екстравагантний стиль в одязі - дуже небезпечне стилістичне спрямування, що вимагає загостреного смаку та дизайнерської майстерності, оскільки може межувати з вульгарністю. Водночас екстравагантний стиль є рушієм моди. Фольклорний стиль - одяг, який стилізований під національний костюм. Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національне вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Створити проєкт сценічного костюму для артиста або ведучого. Приклад дизайну костюму

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рогачова Вікторія Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
5331
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку