Презентація "Дизайн телестудії"

Про матеріал
Презентація "Дизайн телестудії" для учнів 9 класу. Практичне завдання до уроку: створення дизайну інтер'єру телестудії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Інтер’єр телестудій

Номер слайду 2

Телебачення, як і кінематограф, щонайперше сприймається зором, і успіх телепередачі часто залежить не тільки від професіоналізму знімальної групи, але й від якості візуального оформлення ефіру. Для кожного теле-проекту створюється відповідний дизайн студії. 

Номер слайду 3

Інтер’єр телестудії має повністю відповідати концепції передачі. Візуальне оформлення телестудій вимагає наявності сучасного обладнання, застосування новітніх цифрових технологій та врахування специфічних телевізійних особливостей. Наприклад, матеріали, що використовуються для візуального оформлення телестудій, не повинні відбивати зображення та давати відблисків, що вимагає від дизайнерів знання фізичних характеристик великої кількості речовин.

Номер слайду 4

Важливі умови оформлення телестудії – колір, світло, організація простору, деталі інтер’єру. Кольорове рішення тісно пов’язане з характером телепередачі: наприклад, для програм новин оптимальними можуть бути сині, блакитні, зелені тони. Для шоу, ігор та інших розважальних програм простір телестудії може оформлюватися як театральна сцена або як рухлива картина, що подається в різних планах тощо. Світло – найсильніший засіб вираження в телебаченніДизайн інтер’єру телестудій Крім того, у такій телестудії увага має бути зосереджена на ведучому, і тому для неї доцільним буде витриманий, строгий і простий дизайн. Для кожного теле-проекту створюється відповідний дизайн студії.

Номер слайду 5

Дизайн телестудій. Важливі умови оформлення телестудії - колір, світло, організація простору, деталі інтер’єру. Кольорове рішення тісно пов’язане з характером телепередачі: наприклад, для програм новин оптимальними можуть бути сині, блакитні, зелені тони. Крім того, у такій телестудії увага має бути зосереджена на ведучому, і тому для неї доцільним буде витриманий, строгий і простий дизайн. 

Номер слайду 6

Світловий дизайн зумовлений технічними особливостями телебачення. Одне з рішень для створення комфортного середовища сприймання глядачами - формувати різні зони яскравості за рахунок підсвітки подіуму, столу та інших деталей інтер’єру.

Номер слайду 7

Особливості оформлення простору телестудії пов’язані з концепцією телепрограми: якщо це інформаційна програма чи програма, заснована на жанрі бесіди, студійний простір оформлюють як офісне приміщення.

Номер слайду 8

Для шоу, ігор та інших розважальних програм простір телестудії може оформлюватися як театральна сцена або як рухлива картина, що подається в різних планах тощо. Дизайн інтер’єру деяких телестудій передбачає можливість вести різні зйомки (новини, вечірні зустрічі, інтерв’ю). Тому кожен куточок у такій студії виглядає як окремий інтер’єр зі своїм стилем і акцентами кольору.

Номер слайду 9

Оформлення телестудій. Пригадайте, що таке дизайн. Які види дизайну вам відомі? Порівняйте дизайн студій різних телепрограм. Поміркуйте, які програми можуть транслюватися з телестудій у такому дизайні. Під час перегляду різних телепрограм зверніть увагу на дизайн телестудії, кольорове та світлове рішення, одяг. ведучих тощо.

Номер слайду 10

Творче завдання. Створити дизайн телестудії (за вашим вибором)

pptx
Додано
12 травня 2021
Переглядів
2380
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку