Презентація для 10-го класу на тему "Хто відповідає за дотримання та забезпечення прав людини? ".

Про матеріал

Презентація доповнює розробку уроку на тему: "Хто відповідає за дотримання та забезпечення прав людини?"


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Хто відповідає за дотримання та забезпечення прав людини?

Номер слайду 2

Робота з цитатою . «То де ж, зрештою, беруть початок загальні права людини? У невеликих містах, біля будинку — такі близькі і такі малі, що їх не роздивитися на жодній карті світу. Проте вони є світом окремої людини: її рідний район, школа або коледж, де вона навчається; завод, ферма або офіс, де вона працює. Такі місця, де кожен чоловік, жінка і дитина прагнуть однакового правосуддя, рівних можливостей, рівної гідності без будь-якої дискримінації. За винятком, коли ці права мають значення тут, вони майже не мають значення будь-де». Елеонора Рузвельт, американська суспільна діячка, володарка премії ООН в галузі захисту прав людини Запитання: Як ви розумієте слова Елеонори Рузвельт? Як ви вважаєте, яку основну ідею вона намагалася підкреслити? Яку роль у нашому житті відіграє розуміння законів та правил? Чому важливо, щоб правила були однаковими для всіх? Хто, на вашу думку, має забезпечувати права людини і стежити за їхнім дотриманням?

Номер слайду 3

Декларація про право та відповідальність окремих осіб, груп та органів суспільства заохочувати та захищати загальновизнані права людини та основоположні свободи (резолюція 53/144 ГА ООН від 9 грудня 1998 року) Стаття 2. Кожна держава несе основну відповідальність та обов’язок захищати, заохочувати та здійснювати усі права людини та основоположні свободи, зокрема шляхом прийняття таких засобів, які можуть знадобитись для створення усіх необхідних умов у соціальній, економічній та політичній, а також у інших галузях та правових гарантій, необхідних для забезпечення того, щоб усі особи під її юрисдикцією, індивідуально і спільно з іншими, мали можливість користуватися всіма цими правилами і свободами на практиці.

Номер слайду 4

Що саме Генеральна Асамблея ООН заклала у текст Декларації як «обов’язок держави заохочувати до дотримання та здійснення прав людини»? Аргументуйте свою думку.

Номер слайду 5

Організація об’єднаних націй (ООН)

Номер слайду 6

Договір Контролюючий орган Факультативні протоколи Міжнародна конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (1965 Комітет з ліквідації всіх форм расової дискримінації Міжнародний пакт про цивільні та політичні права (1966 р.) Комітет з прав людини Перший Факультативний протокол, який встановлює механізм подання індивідуальних скарг. Другий Функціональний протокол направлений на скасування смертного вироку Міжнародний пакт про цивільні та політичні права (1966 р. Комітет з економічних, соціальних та культурних прав Факультативний протокол з визнанням компетенції Комітету отримувати звернення від окремих осіб або груп (2008 р.) Конвенція з прав дитини (1989 р.) Комітет з прав дитини Факультативний протокол стосовно залучення дітей до озброєних конфліктів (2002 р.). Факультативний протокол стосовно торгівлі дітьми, дитячої проституції та дитячої порнографії (2002 р.) Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (1979 р.) Комітет з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок Факультативний протокол з права подання скарг окремими особами Конвенція проти тортур та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих людську гідність видів поводження і покарання (1984 р Комітет проти тортур та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих людську гідність видів поводження і покарання Факультативний протокол, який встановлює систему регулярних відвідувань незалежними міжнародними та національними органами — контролюється Підкомітетом проти тортур (2002 р.) Конвенція про захист прав усіх працівників-мігрантів і членів їхніх сімей (1990 р.) Комітет із захисту прав усіх працівників-мігрантів і членів їхніх сімей

Номер слайду 7

Право людини (у школі, вдома) Відповідальність (моральна) людини Відповідальність держави (школи, влади тощо) Свобода висловлювання Своїми висловлюваннями не ображати гідність інших людей Піклуватись про те, щоб учні мали можливість висловлювати власну думку щодо організації шкільного життя, стосовно власного життя тощо. (Школа) Забезпечити через різні форми (онлайн, шкільні медіа, опитування) право бути почутим. (Держава) Забезпечити законний захист свободи слова кожної людини

Номер слайду 8

Домашнє завдання. 1. Опрацювати матеріал підручника 2. Виберіть одне з прав, яке ви досліджували раніше, для глибшого аналізу. Наприклад, право на освіту. Представте перед класом свій план реалізації такого права, визначивши мету та кроки до його реалізації.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кобцева Наталя Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 січня 2019
Переглядів
3406
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку