Презентація для 10-го класу на тему "Молодіжні субкультури. Хто вони?".

Про матеріал

Дана презентація яскраво доповнює урок на тему: " Молодіжні субкультури. Хто вони?"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Молодіжні субкультури. Хто вони?

Номер слайду 2

Мета: дати уявлення про основні поняття теми; пояснити, у чому полягає унікальність підліткового співтовариства і культури, чим вони відрізняються від співтовариства і культури дорослих; вдосконалювати навички самостійної роботи; виховувати, прищеплювати високу, справжню культуру, а також критичне і відповідальне ставлення до свого способу життя, потребу в духовності, свідомому прагненні до самовдосконалення. Очікувані результати. Після уроку учні/учениці зможуть: пояснювати, що таке субкультура; називати молодіжні субкультури; характеризувати як проходить соціалізація серед однолітків.

Номер слайду 3

Бесіда. 1. Що ми розуміємо під словом сім'я? 2. Які функції виконує ? 3. Як пов’язують сім'ю з державою?

Номер слайду 4

Запитання для обміркування. Пригадайте, яка діяльність, які відносини й спілкування та з ким для вас були важливими у дитячому садку чи у початковій школі: Що є важливим зараз, як змінилися пріоритети?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Молодіжна субкультура — комплекс молодіжної культури, якій характерна опозиційність стосовно традиційної культури.

Номер слайду 7

Контркультура — сукупність соціально-культурних настанов, які суперечать фундаментальним принципам, що панують у конкретній культурі Контркультура виражає свій протест проти традиційних норм мистецтва і пропонує інше розуміння традиційних ідеалів, не традиційних для нашого суспільства.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Запитання для обміркування.Як ви вважаєте, які існують причини відходу молоді в андеграунд? (Андеґра́унд (англ. underground — від англ. underground – під землею), андеґраундна культура — термін на позначення культури, альтернативної до офіційної і яка не підтримується засобами масової інформації та/або це творчість осіб або груп, яка суперечить усталеним філософським, етичним, естетичним кодам соціуму)

Номер слайду 10

Запитання. Чи знаєте ви хто такі блогери? Назвіть декілька сучасних блогерів? Чи ведете ви свій власний блог чи можливо хотіли б вести?

Номер слайду 11

Серед безлічі сторінок в Instagram, де люди просто висвітлюють перебіг особистого життя, є ті, що мотивують творити, подорожувати, більше читати, зважуватися на зміни та дарувати свою любов. Ось декілька з них…

Номер слайду 12

@anamarkovych Передусім надихає життєва історія Анастасії. Вона працювала в ІТ-сфері та згодом зрозуміла, що до цієї роботи не лежить душа. Зрештою, дівчина ступила на нову професійну стежку – і стала блогером. Їй вдалося створити цікавий, «закутаний» у затишок профіль. На своїй сторінці в Instagram вона ділиться секретами успішного ведення блогу, цікавими замітками з власного життя, радить книжки (і не тільки) та замиловує гарними знімками (чого лише вартий її котик Куперок).

Номер слайду 13

@vitalia_boyko Профіль одеської художниці Віталії Бойко «пахне» морем. Та й не дивно, адже саме морські пейзажі надихають її на творчість. Віталія малює на одноразових стаканчиках та повторює сюжети на фотографіях. Створення однієї такої робити забирає від двох годин до кількох днів. Ця арт-сторінка сповнена «повітря» та яскравих барв, а після її перегляду хочеться творити щось прекрасне.

Номер слайду 14

@annaremarchuk Коли вам бракуватиме ніжності та краси, зазирніть до «саду» інста-фотографа Анни Ремарчук. Креативні композиції з квітів, які створює ця жінка, справді заслуговують на увагу. «Якось я купила букетик підсніжників. Сестра відшукала вдома якісь старенькі, ще дідусеві, конверти і запропонувала щось із ними придумати. Я довго не могла зрозуміти, як це обіграти, доки не почала викладати різні речі для зйомки на підвіконні. Таким чином народилася моя серія знімків із конвертами і квітами», – розповіла Анна.

Номер слайду 15

@leonid.martynchyk На перший погляд може здатися, що це блог про красиве життя красивого львів’янина. Але пірнімо глибше. Лейтмотивом інста-постів одного з найпопулярніших українських блогерів Леоніда Мартинчика є любов у різних її виявах. Цей профіль надихає робити те, що любиш, оточувати себе «речами з душею», подорожувати, тішити себе й близьких приємностями. Почитайте тексти Мартинчика – і ви це зрозумієте. До речі, мова його думок доволі гарна та лірична: відчувається, що Леонід пише вірші (навіть випустив свою поетичну збірку). А ще це блог для естетів. Леонід має тонке відчуття кольористики. Це бачимо і в предметних фото, і в образі їхнього творця. Навіть колір своїх шкарпеток Мартинчик добере до кольору дверей собору, біля якого фотографується. Старання не марні – виходить стильно.

Номер слайду 16

Розгляньте ілюстрації. До яких субкультур ви могли б віднести зображених на них тваринок?

Номер слайду 17

Інструктаж з домашнього завдання. 1.Опрацювати відповідний матеріал підручника. 2. «Охарактеризуйте декілька молодіжних субкультур» (можлива форма презентації)

ppt
Додано
8 січня 2019
Переглядів
4729
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку