Презентація для 6-го класу на тему "Військові завоювання Риму. Пунічні війни".

Про матеріал
Презентація для 6-го класу на тему "Військові завоювання Риму. Пунічні війни".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1)  Покажіть на карті Апеннінський півострів і моря, що його оми­вають. 2)  Покажіть на карті найбільші річки Італії. 3) Покажіть на карті моря, що омивають Італію; 4) Покажіть на карті острови, що входять до її складу.

Номер слайду 3

Вставте пропущені слова. На початку … ст. до н. е. римляни вигнали царя … . У Римі було встановлено виборне правління – … , що означає … . Від того часу римською державою управляв … . Після вигнання царів розпочалася боротьба плебеїв із … . У результаті цієї боротьби плебеї отримали представників для захисту своїх інтересів – … , які мали право … , а також були прийняті писані закони – … .

Номер слайду 4

Основні дати та події: 264-241 р. до н.е. – Перша пунічна війна; 218-201 рр. до н. е. – Друга пунічна війна; 149-146 рр. до н. е. – Третя пунічна війна; Пунічні війни — три війни між Римом і Карфагеном за панування над Західним Середземномор'ям. Закінчилися повною перемогою Риму і знищенням Карфагенської держави. До середини 260-х до н. е. Римська республіка остаточно підпорядкувала собі Апеннінський півострів.

Номер слайду 5

Провінція – завойована римлянами область, країна, що розташовувалася за межами Італії; підвладна територія, якою керували намісники. Контрибуція – грошові виплати, які накладалися державою, що перемогла, на державу, що зазнала поразки.

Номер слайду 6

Гней Помпей Великий (лат. Gnaeus Pompeius Magnus; 29 вересня 106 до н. е. — 28 вересня 48 до н. е.) — видатний давньоримський державний діяч і полководець, консул Римської республіки 70, 55 і 52-го років до н. е., командувач лояльними сенату військами в громадянській війні 49-45 років до н. е.

Номер слайду 7

Га́й Ю́лій Це́зар (лат. Gaius Iulius Caesar; 12/13 липня 100 до н. е. — 15 березня 44 до н. е.) — давньоримський державний і політичний діяч, полководець, письменник. Римський консул (59, 48, 46, 45 і 44 до н.е), диктатор (49, 48—47 і 46—44 до н. е.), великий понтифік (з 63 до н. е.). Один із найвидатніших полководців античності. Докірнно змінив політично-суспільний і культурний ландшафт стародавнього Середземномор'я і Західної Європи. Представник римського патриціанського роду Юліїв.

ppt
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
2896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку