Презентація на тему "Здоров 'я"

Про матеріал

СЛАЙД 2

Сучасні дослідники відзначають той факт, що поняття здоров'я важко визначити, оскільки це одна з фундаментальних характеристик людського існування», в якій перетинаються і фізіологічні, і етичні, і екзистенційні та соціокультурні смисли. В контексті різних дискурсів здоров'я вирізняються різні аспекти цього феномену.

Здоров'я – це перша і найважливіша потреба людини, яка забезпечує гармонійний розвиток особистості та визначає його здібність до праці. Воно є найважливішою передумовою до пізнання навколишнього світу, самоствердження та щастя людини.

СЛАЙД 3

Аналіз статистичних даних свідчить, що всього лише 15 % випускників шкіл є практично здоровими, 30 % школярів хронічно хворі, 35 % мають морфо-функціональні відхилення, до 20 % страждають на різні нервово-психічні розлади.

СЛАЙД 4

МООЗ розглядає здоров'я як гармонійний баланс п'яти складових, які знаходяться у психофізіологічній і середовищній рівновазі, дозволяють людині повноцінно проявлятися у всіх сферах життя.

А саме: 1. Духовне – формується шляхом виховання в особистості позитивного спілкування, запобігання конфліктам, акцентуючи увагу на моральній вихованості як одній з важливих характеристик людини й суспільства.

2. Психічне, емоціональне - характеризується рівнем і якістю мислення, розвитком уваги та пам'яті, ступенем емоційної стійкості, розвитком вольових якостей.

3. Соціальне -пов`язано із стосунками людини з сім`єю та суспільством: праця, відпочинок, побут, соціальний захист, охорона здоров`я, безпека існування тощо.

4. Фізичне - включає індивідуальні особливості анатомічної будови тіла, рівня фізичного розвитку органів і систем організму.

5. Інтелектуальне благополуччя – вміння аналізувати проблеми, здатність набувати і застосовувати знання на практиці.

СЛАД 5- СЛАЙД 6

Усі аспекти здоров'я — тісно взаємопов'язані .Тому важливо зберігати рівновагу і дбати про всі складові благополуччя. Найважливішим чинником, є спосіб життя.

Соціально хвора, неуспішна людина починає втрачати й своє фізичне здоров'я.

СЛАЙД 7

Фактори, що визначають вірогідність порушення здоров`я:

1. Екологія, Умови і спосіб життя, Медицина, Освіта, Генетика і спадковість

СЛАЙД 8

Науковці виявили, що краще психічне здоров'я пов'язане з частішою фізичною та розумовою діяльністю, помірним або нульовим уживанням алкоголю, відмовою від куріння, індексом маси тіла в межах норми (без істотних відхилень униз чи вгору) і сталим ритмом життя. Отже, що здоровішу поведінку обирає людина, то більше вона задоволена життям і менше схильна до психологічного дистресу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поговоримо про здоров’я

Номер слайду 2

2 ЗДОРОВ’Я —це перша і найважливіша потреба людини, яка забезпечує гармонійний розвиток особистості та визначає його здібність до праці. Воно є найважливішою передумовою до пізнання навколишнього світу, самоствердження та щастя людини. Ще древньокитайські лікарі відносили здоров’я людини до багатства, яке не цінується при наявності і оплакується при втраті.

Номер слайду 3

3 В даний час існує проблема формування і збереження здоров’я. Особливу занепокоєність викликає стан здоров’я дітей, шкільної та студентської молоді. Аналіз статистичних данихмолоді віком від 15 до 18 років30 % –мають хронічні захворювання15 % - здорові35 % морфо-функціональні відхилення20 - страждають на різні нервово-психічні розлади

Номер слайду 4

У преамбулі Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) зазначено, що здоров’я — це не лише відсутність хвороб або фізичних дефектів, а стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя.4

Номер слайду 5

Універсальна структура індивідуального здоров’я людини «Тріада Платона»Верхній трикутник - є відображенням сфери причин, цілей. Нижній – сфери наслідків, результатів. Місце їх з’єднання (4) - є точкою переходу взаємозв’язку критичний стан – «стан крайньої нестійкості».5

Номер слайду 6

Фактори, що визначають вірогідність порушення здоров`я:7

Номер слайду 7

Головні чинники здоров’я: Загартовування. Рухова активність. Збалансоване харчування Чередування праці й відпочинку. Позитивне мисленняІнтелектуальний розвиток. Повноцінний сон. Уміння керувати емоціями8

pptx
Додано
11 травня 2021
Переглядів
727
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку