Презентація для дослідницької роботи учнів

Про матеріал

Матеріал для дослідницької та проектної роботи учнів під час вивчення та узугальнення теми "Вода"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження якості води з різних джерел

Номер слайду 2

Вода, що використовується населенням для пиття і господарсько-побутових цілей, повинна відповідати Державним санітарним правилам і нормам (ДСан. ПіН) України 1996 року «Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько-питного водопостачання.»

Номер слайду 3

Забезпечує доставку поживних речовин і кисню до всіх клітин Регулює температуру тіла, допомагає поживним речовинам засвоюватися. Допомагає перетворювати їжу на енергію. Роль води в організмі людини. Регуляторна. Транспортна. Енергетична

Номер слайду 4

Наслідки втрати води. Втрата 12-20% Втрата 10% Втрата 6-8% Втрата 2% від ваги. Загроза життю. ГалюцинаціїНапівнепритомний стан. Відчуття спраги

Номер слайду 5

Вимоги до питної води1234 Безпечна в епідемічному відношенніПридатна за хімічним складом. Безпечна в радіаційному відношенніЗ добрими органолептичними властивостями

Номер слайду 6

Мета:дослідити органолептичними методами характер та інтенсивність запаху встановити параметри смаку, каламутності і кольоровості визначити можливість її вживання для різних потреб (як технічної так і для пиття та приготування їжі)викласти результати аналізу у вигляді таблиці

Номер слайду 7

Критерії проведення аналізу. Каламутність. Колірність. Запах. Смак. Text. ГОСТ 3351- 74 Температура

Номер слайду 8

Відбір проб. Підземне джерело води. Джерело, яке використовується для водопостачання. Водоносний горизонт, з якого планується створити водозабір. Візьміть проби води (по 1 л) з 3 різних джерел: колодязь (скважина)водогін ( куплена )ставок ( річка)

Номер слайду 9

Передбачуваний результат - поводитися з лабораторним посудом, вимірювальними та нагрівальними приладами;- робити висновки;Уміння учнів- оперувати знаннями з географії, біології, фізики, хімії-проводити експеримент, спостереження, аналіз;

Номер слайду 10

Смак. Запах. Каламутність. Колірність Температура. Органолептичні властивості води. Які властивості будуть досліджуватися:

Номер слайду 11

Органолептичні властивостіСмакздатність наявних у воді хімічних речовин подразнювати смакові рецептори язика. Запах. Каламутністьприродна властивість води, обумовлена наявністю в ній завислих частинок речовин органічного і мінерального походженняздатність наявних у воді хімічних речовин подразнювати рецептори слизових оболонок носа

Номер слайду 12

Органолептичні властивостіТемпература. Теплова характеристика води. Колірність. Прозорість. Здатність пропускати світлові променіПриродна властивість води, обумовлена наявністю в ній гумінових речовин

Номер слайду 13

Види смакусолодкийсолонийкислийгіркий

Номер слайду 14

Види запаху. Типологія запахів. BECDAРибний. Свіжий, огірковий. Хлорний. Землистий, запах гниття. Запах нафтопродуктів

Номер слайду 15

Каламутність. Візуальна оцінкадуже каламутна з водоростямиглиниста каламутьдуже прозорапрозораслабо каламутна

Номер слайду 16

Кольоровість. Умовна шкала відносно білого аркуша. Забарвлення водибезбарвнасвітложовтажовтазеленувата

Номер слайду 17

Температура1 Температуру води визначають за допомогою термометра, який опускають на глибину взяття проби2 Споживачі вважають оптимальною прохолодну (12-15 ° С) воду3 Визначення запаху проводиться при 20 і 60 ˚С З підвищенням температури запах води посилюється

Номер слайду 18

Дані дослідження якості води. Показники. Колодязь. Водогін (куплена)Ставок. Смак та присмак. Запах (при температурі +60)Колірність. Каламутність. Температура (при заборі проб)

Номер слайду 19

Список використаних джерел. Запольський А. К. Водопостачання, водовідведення та якість води: підруч. / А. К. Запольський – К.: Вища школа, 2005. – 671 с. Шестопалов В. М. Аналіз основних положень Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» / В. М. Шестопалов., М. В. Набока // Екологія довкілля та безпека життєдіяльності. – 2004. – № 1.– С. 23–28. Габович Р. Д. Гигиена / Р. Д. Габович – М.: Медицина, 1988. – 73 с. Хвороби з крана і криниці! –: http://auv.com.ua Запольський А. Проблеми якості питної води / А. Запольський, І. Захаркевич // Водне господарство України. – Київ. – 2010. – № 6. – С. 50–52.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
30645
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку