Презентація для майстер - класу "Ментальна карта"

Про матеріал

Презентація до майстер - класу "Ментальна карта" . Матеріали можно використати для виступу на педагогічній нараді, а можна і для роботи з учнями .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ментальна карта. З ДОСВІДУ РОБОТИУЧИТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

Номер слайду 2

Ментальна карта – це… спосіб організації творчого мислення.*Майндмепінг (анг. Mindmapping) – це зручна і ефективна техніка візуального, ієрархічного та асоціативного мислення.*Карта знань (анг. Mind map) – спосіб зображення процесу мислення за допомогою схем, діаграм.*Синоніми : карта розуму, інтелект – карти, ментальні карти, карти знань, схеми мислення, майнд-мепі, мапа думок, мапа розуму.

Номер слайду 3

Автор техніки ментальних карт Сами поняття вперше ввів Тоні Б’юзен у 1970 році. *Спершу “mind map” означало: “хороша форма для нотаток”. *Тоні Бьюзен (Tony Buzan) пропонує нам перестати боротися з собою і почати допомагати своєму мисленню. Для цього потрібно тільки виявити незаперечний зв’язок між ефективним мисленням і пам’яттю і запитати се6я, що саме сприяє запам’ятовуванню. *Тепер Тоні Бьюзен пояснює техніку як «багатогранний пристрій для тренування, що розвиває кожний ментальний м'яз розуму».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Ментальна карта

Номер слайду 6

Правила створення ментальної карти1. Починаємо посередині чистого аркушу, використовуючи малюнок і хоча б 3 кольори.2. Використовуємо картинки, символи, коди і заповнюємо ними весь вільний простір.3. Вибираємо ключові слова і друкованим текстом наносимо на гілки, використовуючи верхній та нижній регістр.4. Кожен елемент (слово/картинка) повинен мати власну гілку.5. Лінії повинні бути з’єднані, починаючи від центральної ідеї. Центральні лінії товстіші, органічні і текучі. Усі наступні гілки стаючи тоншими в залежності від радіального розходження від центру.6. Робимо лінії такої ж довжини, як і слово/картинка.7. Використовуємо кольори на власний розсуд і на всій карті пам’яті.8. Зберігаємо ясність інтелектуальної карти, використовуючи радіальну ієрархію в цифровому порядку, або охоплюючи всі гілки.9. Створюються на папері або з допомогою програмного забезпечення.

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Стецько Наталія Богданівна
    Щиро дякую за цікавий і корисний матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
13 липня 2018
Переглядів
15582
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку