Презентація для підсумкового уроку геометрії в 11 класі "Об'ємний світ"

Про матеріал
Презентація містить матеріали для проведення підсумкового уроку з геометрії в 11 класі (захист міні - проектів) "Об'ємний світ"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’ємний світ “Немає жодної галузі математики, якою б абстрактною вона не була, що коли – небудь не виявиться застосованою для явищ дійсного світу” М.І. Лобачевський

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Історична група

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Х у д о ж н и к и Кубізм – формалістичний напрям західноєвропейського мистецтва початку ХХ століття, представники якого зображували предмети реального світу у вигляді просторових геометричних фігур (куба, конуса, кулі іт.д.)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Художні засоби зображення простору

Номер слайду 11

.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Спортивна група

Номер слайду 17

З а д а ч а Знайти масу “золотого м’яча”, який отримав Андрій Шевченко, якби він був у натуральну величину та повністю із золота?

Номер слайду 18

Номер слайду 19

З а д а ч а У басейні з горизонтальним дном і плошею 1 га міститься 1 млн літрів води. Чи можна в цьому басейні проводити змагання з плавання?

Номер слайду 20

Біологічна група “Із часів стародавніх грецьких філософів правильні многогранники вважалися не більш ніж іграшкою для математиків, що не мала ніякого практичного значення. Дуже дивно, що саме ці фігури виявились у центрі уваги біологів у їх завзятих суперечках щодо точної форми вірусів”. (Дж. Кендрю)

Номер слайду 21

Вірус СНІДу Бджолині соти

Номер слайду 22

Найбільше яйце серед існуючих птахів- у африканського страуса. Їх довжина досягає 16 см, маса – 2 кг, а найменше яйце – у колібрі, його довжина 0,5см. У скільки разів об’м страусиного яйця більший за об’єм яйця колібрі.

Номер слайду 23

Г е о г р а ф і ч н а г р у п а

Номер слайду 24

Знайти відношення об’єму озер України до об’єму всіх озер світу, якщо об’єм води в озерах світу 0,75 млн.куб.км, а об’єм води в озерах України 9,7 млрд.куб.м.

Номер слайду 25

Об’єм Світового океану 1340,7 млн куб.км. Його середня солоність становить 35%. Обчислити, скільки солі міститься в Світовому океані і скільки цієї солі припадає на одну людину?

Номер слайду 26

Найбільший льодовик планети – Росса – зна-ходиться в Антарктиді. Його площа 538 тис.кв.м., висота 30 – 100 м. знайти об’єм льодовика.

Номер слайду 27

Побутова група

Номер слайду 28

Друга чашка вдвічі нижча від першої, але в півтора раза ширша. Яка з чашок має більшу місткість?

Номер слайду 29

Задача Мати налила маленькому синові ліки у фужер конічної форми, але син попросив дозволу випити ліки лише до половини висоти фужера. Мати погодилась. Чому?

Номер слайду 30

“Наука обчислення високо шанується... В науці про багатство в музиці й драмі, в кулінарному мистецтві, в медицині, в архітектурі, в поетиці й поезії, в логіці й граматиці і в інших речах. Її використовують у зв’язку з рухами Сонця, із затемненням планет, рухом Місяця. Діаметри і периметри островів, океанів, гір, великі розміри поселень і будівель жителів світу, просторів між світами... й усілякі інші вимірювання – все це зробили за допомогою математики”. (індійський вчений Маловіра)

ppt
Додано
17 лютого 2019
Переглядів
1068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку